Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, elokuuta 24, 2007

Second to none: toinen kouluviikko

KUVA: Tapiolan Grilli Torossa on äijäannokset.

TOINEN KOULUVIIKKO päättyi upeasti Grilli Toron oskarinleikkeeseen. Annos on äijäannos, ja grilli on kalusteita myöten 70-luvun kunnossa, joten ainakin kerran kuussa teen sinne nuoruudenmuisteluretken.

SIIS HYVÄ VIIKKO. Toisella viikolla alkaa silti tulla esiin jo murheitakin. Selvittelimme kahta kiusaustapausta, ja toista oikein isolla porukalla, jossa oli mukana kaikki tapahtumaan osallistuneet lapset ja heidän vanhempansa. Minusta me löysimme hyvän, rakentavan ja positiivisen ratkaisun ongelmaan.

JOSTAIN syystä tälle viikolle kasaantui paljon kouluamme arvostavia yhteydenottoja. Vartti teki tiistainajuttua TIPistä. Iltapäivällä nuori opettaja haastatteli minua pedagogisesta johtamisesta graduunsa. Keskiviikkona ja tänään perjantaina virittelimme Fullan-konseptia Suomen maan rexien hyväksi. Opetushallituksen pyynnöstä otamme ensi maanantaina vastaan ison lähetystön slovenialaisuvieraita. Delegaatiossa on mm. maan entinen ministeri. Hassua kyllä, toinen taho opetushallituksesta otti myös yhteyttä, ja lupasin jelpata kodin ja koulun yhteistyön kehittämisseminaarissa lokakuussa. ja vielätänään YLEstä otettiin yhteyttä kodin ja koulun yhteistyön tiimoilta. Ilmiannoin Ullan, Katrin, Susanna Lehden ja Eläintarhan ala-asteen rexin Leena Andonovin. Ja mukavaksi yllätykseksi entinen pitkäaikainen työntekijämme, hyvä ystäväni Timppa Hyvönen oli hienosti näkyvissä Esse-lehdessä.

VIIKON OIKEATKIN asiat hoidettiin. Lukkarit ja vastuut tsekattiin, TIP-tiedotteet lähetettiin. Oppimiskeskuksemme ydinryhmäksi alkaa muodostua Ripa, JJ, Mirde ja Raija. OHR piti avauskokouksen. YT-kierros luokissa jatkui. Palotarkastuksessa saimme nuhteita käytävillä olevista pulpeteista. Nii-in. Olisipa joitain säilytystiloja. Aluerexikokous hoidettiin Vespan kyydistä.

VIIKON takaiskuna kai on pidettävä keskiviikon ukkosen alle jääneitä retkiä. Onneksi torstain karhuretkeä suosi parempi sää.

JA KUN VIELÄ Sarpilan Jukkamme piipahti moiccaamassa meitä, niin viikko oli elämänmakua täynnä. Nyt sulattelemaan leikettä.

Ei kommentteja: