Kirjoja

Kirjoja

torstaina, elokuuta 16, 2007

Kolmas koulupäivä

KUVA: Elviksen kuolemasta on 30 vuotta. Lapsille hänestä ei pidetty päivänavauksia, mutta opettajille rexi piti.

TAKANA siis kolme koulupäivää, ja jäljellä ensimmäisen kouluviikon viimeinen.

EILEN keskiviikkona pidimme lukuvuoden ensimmäisen YT-istunnon. Opettajat kokoontuvat lähes viikottain käymään ammatillista keskustelua. Koko henkilökunta on koolla kerran kuussa, kuun ensimmäisenä keskiviikkona. Näin elokuussa YT-istunnoissa käynnistetään suunnittelua. Espoossa lukuvuoden suunnittelulle on jätetty peräti 6-7 viikkoa. Ei siis tarvitse hosua.

Koulupäivät ovat olleet pääasiassa iloisia naamoja täynnä. Keittiön pesukone saatiin tänään kuntoon. Kesällä särjetyistä isoista ikkunoista jo kaksi on vaihdettu. Työterveyshuollon edustaja kävi mittailemassa koulusihteerin ja rexin työtuoleja. Ne pitäisi kuulema uusia, ja myös avustajat tarvitsevat pyörillä olevat tuolit. Opettajat sopivat tuntivaihdoista, ja minä päivitän lukkarit sunnuntaina.

Luokanopetusviikko on sujunut hienosti. Laskeudumme koulutyöhön rauhassa. Emme hötkyile. Ensimmäiset koulumummit aloittivat syksyn urakkansa. Kävin pokkaamassa lehtori Nina Mattilan opetusharjoittelijoille. Saimme lisää avustajaresurssia. Thanks God meillä on Hanna.

TIP-hanketta valmistellaan kuumeisesti. Huomenna koteihin lähtee tiedote; Sari on tehnyt hyvää pohjatyötä. Vartti-kaupunkilehti tulee tekemään kokeilusta jutun jo ensi viikolla. Opetuspäällikön apua tarvitsemme, että saamme välipalatarjoilun toimimaan edullisesti ja järkevästi.

VEDIMME tänään siestalla Oliver Twistin kolmeen likkaan: JJ, minä ja Uma. Umalla oli piano, ja hän sävelsi tarinaa, kun me vedimme JJ:n kanssa jutun läpi.

Kuumaa riittää. talon ilmastointi ei pysy perässä. Onneksi Vespalla on viilea ajaa :-)

Ei kommentteja: