Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, huhtikuuta 17, 2007

Askelia yhtenäistä perusopetusta kohti?
2000-LUVUN koulutuspoliittisia suuntia on ollut yhtenäisen perusopetuksen teema. Termi ilmestyi koulupuheeseen 90-luvulla, ja oikein kukaan ei tuntunut tietävän, mitä sillä tarkoitetaan. Nykyään ajatellaan, että yhtenäistämisprosessin pedagoginen perustehtävä on lapsen ja nuoren mielekkään kasvun ja oppimisen tukeminen lisäämällä koulun arjen turvallisuutta ja johdonmukaisuutta. Ala- ja yläkoulun niveltä on kurottava umpeen.

OMA YLÄKOULUMME: Järvenperän koulu esittäytyi meille viime viikolla. Tällä viikolla oli meidän vuoromme. Noin 15 yläkoulun opettaja kiersi tutustumisradan klo 8.00-9.30 ja riensi sen jälkeen omille tunneilleen. Immu-emäntä oli leiponut meille tuoretta leipää. Rexinä esitin kouluamme yleisesti, ja sitten opettajamme johdattivat vieraat tutustumaan ryhmäintegraatioon ja starttiin. ATK-luokassa viehättävä tyttötrio esitteli SixMixissä käytettyä projektityötapaa. Kuoro ja 5-luokkien tyttöbändi saivat esiintyä, ja kierros päättyi skidikarhuluokkaan.

Molemminpuolinen tututustuminen arkeen kuilun toisella puolella lisää ainakin ymmärrystä. Toivottavasti se poikii myös yhteistyötä.

Ei kommentteja: