Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, maaliskuuta 25, 2024

Kouluvaarin terveisiä. 25.3.










 T änään kliffa kouluvaarinpäivä tuttuun tapaan klo 9-14.15.


 




Viikon ohjelma startattiin. Jonossa nyt kaksi nelityöpäiväistäviikkoa. Tällä viikolla keskiviikkona laulajaiset. Torstaina YPIN koe.  Niinpä kuunneltiin eKirjasta viimeinen luku, juteltiin ja kirjattiin muistiin tärkeät asiat. Sitten kerrattiin vielä koealuetta. Repetitio mater studiorum est!

Sitten tauko. Kävin tsekkaamassa musaluokan ja  hörpäämässä kaffet serioriseurassa.


Musiikkitunnilla pääluokka treenasi kevätlauluja. Ja pienryhmä kerrallaan pääsi treenaamaan bändisoittoa. Kitara+ rummut+ kaksi ksylofonia+ lepopenkki. Helppo sointukuvio CC-AA-FF-CC. Nyt sujui hienosti, ja ainakin pari oikein kukoisti rumpupatterin takana. Ai jai. Ihana leikkiä taas bändiohjaajaa. Ekat jutut Sepon koululla jo 1970-luvulla. Ja vikat Aurorassa 90-luvun taitteessa. Sitten ei  enää juurikaan tarvinnut, kun talossa oli kaksi oikeaa bändiäijää Osmo ja Ripa.

Syömään kanapullia, riisiä, salaattia  ja currykastiketta. Ja huilailemaan luokkaan.

Sitten tuli kirjastoauto. Jokainen lainasi kiinnostavan kirjan, ja eikun lukemaan.

 Kaunis kevättalvipäivä. Siemaisin kahvin ja painuin musa-luokkaan pystyttämään rumpu-patteristoa, sillä rumpukoulu jatkuu..

Maanantain pitkällä välitunnilla sai olla ulkona tai sisällä  kirjastossa tai futaamassa salissa. Tarkkailin kirjastolaisia. Melkein kaikki muuten tyttöoletettuja Futissalissa oli kovaa menoa. Ja kuten aina: auto siirrettiin K-kaupan luota koulun  parkkipaikalle.  

Luokan  viimeinen yhteinen tunti oli jumppaa. Oppilaat rakensivat itse saliin Parkour-tyyppisen radan Ja voi sitä liikunnan riemua. Hiki lensi. Ja sitten tavarat takaisin varastoon. Olipa muuten komeita vehkeitä käytettävissä.

 Puoli luokkaa jäi vielä kouluun hiomaan murtolukujen yhteen- ja vähennyslaskua. Kouluvaarin apua tarvuttiin vain pikkuisen. Osasivat niin hyvin. Joten aikaa riitti värikynien teroittamiseen. Kamat reppuun. Läksyt vihkoissa, tuolit pöydille ja kotiin.

Kiitoksia taas Auroralaisille ja 3N-luokalle mukavasta koulupäivästä. Nähdään ensi viikolla, ehkä perjan-taina. Hyvää Pääsiäistä sitä ennen"! 

 

Ei kommentteja: