Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, maaliskuuta 11, 2024

Kouluvaarin terveisiä 11.3.


 













 M aanantai oli tämän viikon kouluvaaripäivä. Martti sai valvoa, auttaa ja vähän opettaakin. Ei kynänteroituksia. Kiva koko päivä  klo 9-14.15.


 

Koulupäivän ohjelma tsekattiin yhdessä. Kelpasi. Aloitettiin ympäristö- ja luonnontiedolla (mant-salla). Teemana oli tuhansien järvien Suomi. To-dellakin Suomessa on 168 000 järveä.  Tekstiä kirjasta ja audiona. Tär-keimmät asiat vihkoon muistiin
 
Ulkona oli kiva talvipäivä. Mutta piha oli liukas. Taukotuvassa pikakahvit ja keksit. Koulujen lakkauttaminen herätti huolta. Iloa taas se, että avoimiin opettajan virkoihin on saatu iso joukko hakijoita ja parhaat on löydetty. Vain lopullinen aluepäällikön päätös puuttuu. 

 Neljä kouluvaari/-mummia vaihtoi kuulumisia. Hyvää kuului.

Klo 10 alkoi kahden aineen tunti. Minä vedin musaa musaluokassa. Nyt harjoiteltiin käden ja jalan motoriikkaa rumpua soittamalla. Kaikki kokeilivat paitsi kaksi. Ja moni osasi jo käyttää oikeaoppisesti kahta jalkaa ja kahta kättä. Rumpukoulu jatkuu ensi viikolla.

Minulla oli aina pöytäryhmä kerrallaan, ja loput tekivät taidetta, jossa tuotokseen (kerrostaloalue)  integroitui matematiikka.
 

Klo 10.45 syömään. Tänään  saatiin spaghettia. Sitten  luokkaan hetkeksi huilailemaan.

Ennen pitkää välituntia otettiin happihyppely pihalla. Hieno ilma. Kun keuhkot oli ladattu, luokkaan kirjoittamaan.

Tänään oli kirjastopäivä, ja sain auttaa valvonnassa. Kouluvaari kävi siirtämössö autonsa koulun  parkkipaikalle. Ettei tule sakkoa.

Luokan tämän päivän viimeinen yhteinen tunti oli liikuntaa salissa. Lapset ehdottivat liikunnallisia leikkejö, ja vuorollaan vetivät niitä. Toffee. Maa-vesi-laiva... jne. 

Puolella luokalla oli vielä matematiikan tunti. Murtolukuja harjoiteltiin, ja kouluvaarista oli pikkuapua. 

Klo 14.15 sanottiin heipat.

Kiitoksia taas Auroran väelle ja 3N-luokalle mukavasta koulupäivästä. Nähdään ensi viikolla! 


Ei kommentteja: