Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, maaliskuuta 09, 2024

EduDuon webinaari: Työrauha – Mitä voin ja saan tehdä?

Onpas mukavaa päästä taas kerran pohtimaan työrauhakysymystä. EduDuo – koulutustiimi tarjoaa nimittäin tästä teemasta opetus- ja kasvatusalan henkilöstölle (toki maksullisen) webinaarin keskiviikkona 20.3.2024 klo 9.00-15.00

Päivän aloittaa ”lakiope” Anu Rapala: Otsikkona on; "Näin hallitset luokkaa lain mukaan". 

Anu Rapala on luokanopettaja ja oikeustradenomi. Hän jakaa somessa lakitietoutta minuutin mitaisilla tietoiskuilla. Löydät niitä hakusanalla  lakiope.  

Hesari teki hänestä jutun viime marraskuussa:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009992566.html

Rapalan mielestä jokaisen opettajan tulisi tietää, mitä kurinpitokeinoja me voimme käyttää  perusopetuslain puitteissa.  Miten opettajat voisivat toimia missäkin tilanteessa lain puitteissa mm. luokan hallitsemiseksi?  Luvassa on myös  hieman tietoa rikoslaista. Lopuksi hän kertoo opettajiin kohdistuneista oikeustapauksista.

Tunnin lounastauon jälkeen klo 12.30 - 15  minä  saan sitten viritellä porukkaa pohtimaan työrauhahaasteita pedagogiikan näkökulmasta. Otsikkona on "Pedagoginen työkalupakki vahvistamaan työrauhaa luokassa".

Osuus koostuu  sekä tutkimusperustaisista että kokemukseen perustuvista toimintamalleista.  Tarkoitus on jakaa  kokonaisuuden napakoihin moduleihin (miniluentoihin), joita sulatetaan pienissä pajoissa.

Mukaan varmaan vielä mahtuu. Tässä linkki:

https://www.eduduo.fi/kauppa/luokan-tyorauha-kuntoon-webinaari/

Koulutustilaisuuden järjestää EduDuo, jonka takana on  kaksi Nokian Kortejärven yhtenäiskoulun  maisteriluokanopettajaa Mira Vänskä ja Pia Hakomäki.


Ei kommentteja: