Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, maaliskuuta 01, 2024

Kouluvaarin terveisiä 1.3.2024

 

















 T änään oli tämän kevään 7.  kouluvaaripäivä. Perjantain lukkariin kuului suomea, kuvista ja uskontoa. Välissä  väitunti, ruokailu (uunikalaa) ja pitkä välitunti.  Koulu alkoi klo 9 ja päättyi klo 13.30.



 

Päivän aikataulut. Huomattiin, että juuri tänään presidentti vaihtuu. Onnea Alexille!  Luokan jär-jestäjämalli käynnistyy ensi viikolla. Vuorollaan 2- 3 oppilasta vastaa luokan siisteydestä tehtävälistan. mukaisesti. Työkas-vatusta siis. Hieno juttu.  Paitsi, että kouluvaari menetti kynienteroitus-tehtävänsä. Surullisin mielin hoidin homman viimeisen kerran, kun lapset harjoittelivat sanelukirjoitusta :-)  Lopputunti oli lukutunti. Jokaisella oli kirja. Paikka oli vapaa. Kouluvaari sai ottaa vastaan kaksi lukunäytettä. Hyvin jo lukivat.

Ulkona oli kiva ilma. Lapset nauttivat. Kouluvaari pysyi sisällä kahvilla. Tönään ei ollutkaan senio-riseuraa vaan nuoria juttutovereita.  


Tauon jälkeen ruvettiin kuvataiteili-joiksi. Jatkettiin hauskaa karhu villa-paidassa työtä, jonka työohjeet. jaettiin Youtubesta. Näppärää. Väritystä, leikkaamista, liimaamista ja jän-nällä nesteellä lumipisarointia. Hienoja töitä ja käsille harjoitusta. Työ sujui. Open apuna oli myös  sijaiskoulunkäynninohjaaja.

Klo 10.45  pantiin taidevekottimet syrjään, ja jonossa kouluravintolaan. Listalla oli uunikalaa, perunaa/makaronia ja salaattia.  Sitten  luokkaan, ja  lastenleffa päälle.  

Kun ruoka oli sopivasti sulanut, jatkettiin kuvistöitä. Moni sai jo valmiiksi, loput jatkavat ensi viikolla.

Pitkällä välitunnilla (40 minuuttia) pääsi taas ulos. Taukotuvassa oli hyväntuulista väkeä. Olihan tarjolla kaikenlaisia herkkuja. Minä maiskutin täytesuklaapalan. Kövin myös siirtämässä auton  koulun  parkkipaikalle.  Niin säästää sakkomaksun.

Päivän viimeinen tunti oli katsomusaineita. 3N-luokassa opiskeltiin evankelisluterilaista uskontoa. Siitä onkin jo tovi, kun sain olla ussan tunnilla. Aiheena oli Mooses. Kerrattiin edellisellä kerralla käytyjä asioita, katsottiin videota pyramideista ja pohdittiin, mikä ero on sillä, että tietää tai uskoo. Hyvää pohdintaa. Sitten pääasiat vihkoon hyvällä käsialalla.

Heipat ja kotiin. Hyvällä mielellä. Tosi moni. Erityisesti kouluvaari.


Kiitoksia Auroran väelle, Noora-opelle  ja 3N-luokalle kliffasta koulupäivästä. Nähdään heti maanantaina.


 


 

  

Ei kommentteja: