Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, heinäkuuta 23, 2019

Jukka Juu: Jos rakastan se tulee luokseni

KOULUTTAJAkollegani  Jukka Somerharju on  sitä paitsi taitava muusikko ja säveltäjä. Sain  vasta hänen taitelijanimellä Jukka Juu julkaisemansa uunituoreen levyn ja on pakko kehua monesta.

Ensinnäkin siitä, että saan liittää tämän puffin loppuun näytteitä levystä. On varmaan ihan toista  lukea jonkin sanoja levystä kuin kuulla säveliä.

Toiseksi bändistä. Jukka on saanut mukaan vallan mainioita muusikoita. Aivan poik-keuksellisen makeasti korvissani tuntuivat Pasi Jääskeläisen kitarariffit. Näytteeseen 1 olenkin koonnut muusikoiden taidonnäytteistä eri raidoilta.

Kolmanneksi laulujen teemoista ja sanoituksista. On iloisia ja haikeita rakkauslauluja. On elämäkerrallisia -ehkei kuitenkaan ihan 1:1- avautumisia lapsuudesta. Ja ikipuberteettista huutoa maailman vääryyksistä. Vow.

Neljänneksi hienon monipuolisesta musiikkityylien kattauksesta sovituksineen. Jukka antaa tilaa kaikille soittajille. Upeaa.

Viidenneksi ammattitaitosesta sovituksesta.

Kuudenneksi aivan upeasta kuvituksesta, jossa on käytetty taitelija Kaija Juurikkalan - Jukan ystävän- maalauksia.  Paljon voimia Kaijalla ja Juusolle.

Ja viimeiseksi itse  prosessista.

Jukan bändissä on hänen ystäviään ja entisiä oppilaitaan.  Miten upea jakaa ajatuksiaan ja elämäntuntemuksiaan tekemällä yhdessä musiikkia- ja jakamalla niitä niille. jotka eivät itse prosessiin kuuluneet.

Toiset kirjoittavat kirjeitä. Lähettävät kuvia.
Mutta miten upea on idea jättää tällainen jälki viisautta ja musiikkia.

Kiitos Jukka.





NÄYTE 1: Soittoa


NÄYTE 2: Laulua. Ja osaahan Jukka sen.


NÄYTE 3: Tyylien kirjo



Ei kommentteja: