Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, elokuuta 07, 2018

Hyvä(ä) Päivä(ä)

HYVÄ päivä tänään.

Huima helle oli hieman helpottanut. Oli upeaa ajaa Vespalla Auroran koululle. Niinkuin ennen vanhaan.

Tällä kertaa jäin kuitenkin pihalle. Olin tehnyt Ylen kuvausryhmän kanssa treffit sinne koulun rehtorin luvalla. Muutamassa minuutissa purkitimme insertin koulun vuosikymmenistä. Se tulee huomenna Ylen sivuille, niin luulen. Samalla julkaistaan  Yle Uutisten Aliisa Ristmeren  kirjoittama teksti- juttu.

ILTAPÄIVÄLLÄ sitten Tapiolaan. Espoon perinneseuran työryhmä jelppaa Esa Lahtista viimeistelemään kirjaansa "Kauklahti 1917-18, punaisin silmin". Nelikko  joi kahvia, söi pullaa ja sai hommat valmiiksi.

Nyt kirja siirtyy taittajalle - ja kuvituksesta tulee upea! Aikataulu on toki kireä. Taittajalla on aikaa about kolme viikkoa. Sitten viimeinen oikoluku ja materiaali painoon.

Kirja on uunituoreena nähtävissä ja ostettavissa näillä näkymin 15.9 sekä Kauklahtiseuran tilaisuudessa että SyysMatin markkinoilla.

SITTEN  Helsinkiin. Vaimo kävi haudoilla kastelemassa kukkaset, ja minä vein Lallukkaan 89-vuotiaalle äidilleni kolme dekkaria, iltalehdet, ruokaa  ja juomaa.  Niillä taas pärjätään.

JA nyt siis  kotona.

Olen ottanut tavakseni joka päivä tehdä jotain oikein tylsää.

Miten ne kurjat hommat seisovatkin ja pitkään. Tänään - viimein siivosin työpöydän laatikkoineen. Löysin vaikka mitä. Kannatti.

Kiinnitin ulko-oveen kaksi vuotta toisesta reunasta  roikkuneen D-kirjaimen.

Jännää, kuinka tällaisten tylsyyksien hoitamisesta tulee hyvä mieli.

NYT vielä tunti paria  kirjoitushommia.

Kirjoitan Esan kirjaan 2-kannen tekstin. Se on saatava tänään valmiiksi.

JOS aikaa jää, teen retrosukelluksen kasvatusopin historiaan. Tällä kertaa olen luvannut koota  muistiinpanoistani tietoja a) painotetun opetuksen juurista erästä virallista raporttia varten ja b) erilaisista tavoista ryhmitellä oppilaita tiimiopetuksen kehittämiseen liittyvää valmennusta varten.

JA päivän kruununa vielä  katsomaan YLE-Areenasta vihdoin sinne tulleen "Orjattaresi" - sarjan ensimmäisen tuotantokauden viimeistä, kymmenettä osaa.

YES.

Ei kommentteja: