Kirjoja

Kirjoja

torstaina, elokuuta 16, 2018

Eläkeläinen goes duuni

OTIN sitten pestin, kun tarjottiin. Ja kuulema tarvittiin.  (Nöyrä kiitos Riitta Jyrhämä).

Hoidan alkaneen lukuvuoden ajan Helsingin yliopiston kasvatus-tieteiden tiedekunnassa yliopistolehtorin (50%) hommia.

UPEA yleisdidaktikkojen aineryhmä, jota vetää dosentti Reijo Byman, on sitten minun tiimiini. Tuttuja ja uusia(kin) kollegoita.

Puolikkaan viran (hmm. ei se muuten taida enää olla virka vaan toimi tms.)  työohjelmaan kuuluu mm. maisteriharjoittelun pariohjausta,  opetuksen suunnittelun, toteutuksen ja arvioinnin,  pedagogisen  vuorovaikutuksen (sis. hopsin ohjausta ja tarkastusta), opetus-suunnitelmateorian ja oppilaitoksen johtamisen  sekä  opettaja työnsä tutkijana teemojen ryhmäistuntoja. Aikaa on varattu myös tutkimustyölle. Ja hommaan kuuluu myös muuta osallistumista talon toimintaan. Innostavaa.

VOW! Palaan sinne, missä itse opiskelin luokanopettajaksi 1974-77 ja mistä  lähdin kun aloitin 25 vuotta kestäneen rehtorikauden Aurorassa. Tuosta  hommasta jäin eläkkeelle elokuussa 2014 - neljä vuotta sitten. Olen toki heittänyt aika ahkerastikin valmennuskeikkoja, ohjannut opetusharjoittelua  ja tehnyt asiantuntijaselvityksiä siitä lähtien, mutta  olla taas säännöllisesti töissä on ihan eri juttu, eräänlainen joutsenlaulu, kontribuutio,velanmaksu kaikesta siitä hyvästä, mitä itse on saanut.

Ajatella: pitkästä aika työhuone (toki jaettu muiden kanssa), virka-avain siihen, työkavereita ja tunnuslevy kaulaan (?). Ehkä muutakin virkarojua.  Ehkä hankin jopa HSL-näyttölipun. Tuntuu kuin olisi nuortunut päivässä vuosia.

TÄNÄÄN oli eka aineryhmän kokous. Tasattiin opetustunteja.  Seuraava on vähän yli viikon kuluttua. Silloin suunnitellaan yhdessä alkavia  ryhmäistuntoja.

ABOUT viikon  kuluttua maanantaina on ensimmäinen koulutuspäivä koulutettavana: teemana opetutor.  Heh. Siitä onkin aikaa, kun on saanut istua opettajapöydän toisella puolen.

Väliin mahtuu  kymmenien teknisten asioiden hoitoa, työsopimuksia,  tunnuksia jne.

Syyskuussa alkaa sitten viiden viikon maisteriharjoittelujakso, jossa saada ohjata muistaakseni 2 opettajaparia. Tällä kertaa Haagan peruskoulussa, joka toimi omana opiskeluaikana harjoittelukouluna.  Nostalgiaa.


ELI seuraava vuosi on erilainen.

Eikun suunnittelemaan uutta käyntikorttia.











Ei kommentteja: