Kirjoja

Kirjoja

torstaina, toukokuuta 31, 2018

Vinkkejä eläkkeelle nyt siirtyville opettajille. Kokemusasiantuntija 6.

SADAT  opettajat ovat jäämässä kesän tullen eläkkeelle. Julkaisen tässä blogissa jo eläkkeelle siirtyneiden "kokemusasiantuntijoiden" ohjeita.  Upean moni mukaan kutsutuista otti haasteen vastaan, ja lupasi kertoa omista kokemuksistaan.  Niinpä koulun lukuvuoden loppuun asti  tämän blogin  teemana on  tämä aikuiselämän yksi suurimmista muutoksista. Tänään otsikkona on:

Hannu Tuominen:
Viisaasti eläkkeelle?

1. Eläkeikä ei tarkoita, että työelämästä olisi pakko jäädä pois. Sinulla on ammattitaitoa ja asiantuntemusta. Nyt voit tehdä mitä haluat, silloin kun sinulle sopii. Hae asiantuntijatehtäviin. Hae määräaikaiseksi opettajaksi ihan muuhun toimenkuvaan kuin siihen, mistä jäit eläkkeelle. Tee töitä, joissa voit pitää hauskaa.

2. Liiku ulkona. Eläkkeellä olemisessa parasta on se, että voit marraskuussakin ulkoilla silloin, kun on päivänvaloa.

3. Tee itsellesi päivä- ja viikko-ohjelma. Laadi uusia rutiineja.

4. Nauti hitaista aamuista. Vihdoinkin voit lukea Hesarista ne pidemmätkin jutut.

5. Muilla voi olla odotuksia sen suhteen, mitä teet nyt, kun sinulla ”on aikaa”. Jätä ne odotukset arvoonsa ja tee sitä, mitä haluat. Olet sen ansainnut.

6. Muista terveet elämäntavat. Kaikesta huolimatta käyt jo seitsemättäkymmentä.. Et kestä gin&toniceja niin kuin pari vuosikymmentä sitten. Kroppasi vaatii liikunnalta lisäkierroksia pysyäkseen niin nuorena kuin se mielestäsi on.

7. Jos sinulla on unelma, toteuta se nyt.

Hannu Tuominen

Hannu Tuominen asuu Helsingissä, mutta pääosan opettaja- ja rehtoriurastaan hän teki Vantaalla ja Espoossa. Hannu on yhä aktiivisesti mukana mm. politiikassa.

Ei kommentteja: