Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, tammikuuta 02, 2015

Muutosteoreettisia työkauluja. Osa 10: Projektin vaiheet :-)

NÄIN uuden vuoden kevennykseksi esimerkki erään yhtiön työntekijöiden omasta käyttöteoriasta, joka koskee projektin vaiheita. Se kuulema oli firman ilmoitustaululla. Otsikko kuului:

PROJEKTIRYSÄYKSEN VAIHEET
1. Valtava innostus
2. Jumalaton hämminki
3. Helvetillinen sekaannus
4. Järkiintymisvaihe
5. Syyllisten etsiminen
6. Syyttömien rankaisu
7. Niiden palkitseminen, jotka eivät osallistuneet projektiin.

Tuntuuko tutulta?

LÄHDE:
Virkki, Pekka ja  Somermeri, Arvo. (1992). Projektityö- kehittämisen moottori.ATK-instituutti. Helsinki: VAPK-Kustannus.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kuule Martti joskus, ainakin koulumaailmassa, tuossa jo ihan alkuvaiheessa, silloin kun muut innostuvat blaa blaasta, on niitä jotka eivät innostu ja näkevät rysäyksen jo sen alkutekijöissä.

Nämä arviontikykyään, koulutustaan, kokemustaan ja sydämensä ääntä käyttävät vaan kovin usein etukäteen varmuuden vuoksi nimitetään "muutosvastarintamiehiksi" - eli projektin tai konsultin kriittinen arviointi ikään kuin sanattomasti sovitaan väliin jätettäväksi. Selllainen pilaisi kivan tunnelman ja olisi muutenkin niin negaa niin negaa.

Vedä siinä sitten ( taas vääristä) asioista innostuneen opettajan roolia muiden hehkuttajien mukana.

Projektiton projektikoulu? Siinä olisi projekti, vaikkakin kokeileva (voisi olla vaarallinenkin kokeilu) johon lähtisin mielelläni mukaan ilman rysähdys-ennakointeja. Myös koulu jossa vain ja ainoastaan koulun omat opettajat suunnittelisivat tarvittavat projektit tai jättäisivät ne väliin, jos oppilaiden ja opettajien yhteispelillä olisi sellainen tarve.

terv. Jukkis

Martti Hellström kirjoitti...

Näin on, Jukkis.