Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 13, 2015

Pohjantähden rehtorikoulutus: ilmoittautuminen alkaa


HUIKEAA päästä käynnistämään  POHJANTÄHTI-hankkeen rehtorikoulutuksia! Pohjantähti-hanke on Microsoftin kädenojennus suomalaisille kouluille. 10 kunnan yli 100 koulua saavat eväitä päivittää opetustaan ja toimintakulttuuriaan 2010-luvulle vahvasti ops-uudistukseen liittyen.

Kaksipäiväisen koulutuksen keskeisenä tavoitteena on antaa lisätietoa Pohjantähti / NPDL- ohjelmasta sekä lisävalmiuksia hankkeen mukaisen toimintakulttuurin kehittämiseen.

Ajankohdat ovat seuraavat:
ke 28.- to 29.1. Lukion rehtorit
ke 4.- to 5.2. Perusopetuksen rehtorit / muut esimiehet 1.
ti 10.- ke 11.3.Perusopetuksen rehtorit / muut esimiehet 2.
ti 24.- ke 25.3.Perusopetuksen rehtorit / muut esimiehet 3.

Huikeaa monesta syystä. 1) Olen tosi innostunut Michael Fullanin työtovereineen tekemästä pohjatyöstä, jota nyt päästään lokalisoimaan Suomeen.

2) Oli nastaa päästä pitkästä aikaa ideoimaan kahden päivän koulutuskokonaisuutta. Se haastaa hieman enemmän kuin luennon suunnittelu. Saimme Silvennoisen Mikan kanssa kasaan (omasta mielestäni) oppimaan innostavan paketin.

3) Koulutuksia on kevään aikana yhteensä neljä, yksi lukioille ja kolme peruskouluille. Ensimmäisenä starttaa lukio. Kaikki niistä järjestetään  Hämeenkylän Kartanossa Vantaalla maaliskuun loppuun mennessä. Neljä sessiota mahdollistaa konseptin hionnan ja jatkuvan kehittelyn.

4) Kouluttajatovertit ovat hyvää A-luokkaa:  Vesa Äyräs, Mika Silvennoinen ja lukion osuudessa myös rehtorikouluksen Grand Old Man Atso Taipale.

5) Ja jotenkin on niin nostalgista tehdä taas yhteistyötä Educoden kanssa. Tulee oikein ikävä sen ja sen edeltäjän Opekon pitkäkestoisia rehtorikoulutuksia.

ILMOITTAUTUMISET kootaan  opetuksen järjestäjien kautta. Deadline on 21.1.-15. Kustakin koulusta mukaan mahtuu 1-2 osallistujaa.

Ei kommentteja: