Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, maaliskuuta 26, 2010

Viikko 12: Kirjan kannet kiinni.KUVA: Olkoon tämän viikon kuva tällainen vähän uhoava. OAJ:n valtuustovaalit ovat vain kerran neljässä vuodessa. Ja minun osaltani tästä alkaa viimeinen kausi. Ikä tulee vastaan. Mielessä oli myös laittaa viikon kuvaksi musta neliö. Tunnelmat ovat nimittäin aika maassa.

ELÄMME ehkä vuoden rankinta aikaa. Kaikki ovat väsyneitä, niin oppilaat kuin me aikuisetkin. Ja kun siihen päälle tulee tosi kuormittava epävarmuus ensi syksyn resursseista, ei ihme, että paukkuu.

Olemme tämän viikon ajan joutuneet kyynel silmässä suunnittelemaan siirtymistä resurssitasolle, jossa luovutaan monesta meille arvokkaasta opetuksen laatutekijästä. Näitä on pohdittava, vaikka lopulliset tosi odotetut tiedot puuttuvatkin. Kouluille on luvattu tietoja käytössä olevista tuntimääristä ja mm. avustajapalvelutasosta. Maaliskuu on kääntymässä jo loppuun, eikä varmaa tietoa vain tule. TIPin tulevaisuus siirtyy kokouksesta toiseen. Tänään meille tuli kirje, jossa kerrottiin, että Auroran starttiluokankin tulevaisuus on uhan alla. Vaikka nimenomaan me olemme koko konseptin luoneet. Liian paljon ikäviä uutisia sen päälle, mitä tämä yhteisö on kahden vuoden aikana jo kestänyt: Tärkeän työtoverin kuolema, tulipalo ja diaspora, opettajan pahoinpitely työssä, toisen opettajan työtapaturma jäähallilla, rehtoriin kohdistunut työsuojelurikosepäily...

Nyt kaikki käsittelemätön purkautuu läpi. Olemme olleet tosi lujilla. Liian lujilla. Ja olemme edelleen. Ja amatööri rehtori on näin vahvojen vastoinkäymisten debriefaamiseen.

REHTORIN tehtävä on koota kriiseissä itsensä nopeasti. OK. Eihän viikko täysin musta ollut?

Omalta osaltani iso highlight oli luennoida tänään Kuntatalolla Toisin oppimisesta, eli kertoa kuinka me olemme 20 vuoden ajan saaneet valuttaa taidetta osaksi koulumme toimintakulttuuria. Paljon kaunista on tehty. Paljon tärkeää. Paljon arvokasta. Ollaan siitä kiitollisia.

JA sitä paitsi viikon kuluttua on pääsiäisloma. Voisiko tulla parempaan saumaan?

Ei kommentteja: