Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, elokuuta 25, 2009

Lyhyesti tiistaista: suolaa ja sokeria

KUVA: Iloisia ja ikäviä uutisia Lippajärven K-kauppiaalta.


LIPPAJÄRVEN K-kauppias soitti tänään koululle ja lupasi antaa parikymmentä sählymailaa, jotka oli saanut. Kiitos. Vaihdoimme samalla kuulumisista, ja niihinmahtui ikäviäkin asioita. Kun koulu on käyty nyt viikko, jo kymmenkunta 2.-3.-luokkalaista poikaa on jäänyt koulupäivän jälkeen kiinni näpistyksistä. Kauppias kertoi, että on nyt pakotettu noudattaa poliisin ohjetta: Jokainen näpistys ilmoitetaan poliisille, ja poliisi ottaa sitten yhteyttä koteihin.

Tottakai tällainen harmittaa. Kauppias ehdotti, että jospa vanhemmat antaisivat lapsilleen vähäksi aikaa kehoituksen tulla suoraan koulusta kotiin poikkeamatta kaupan kautta.

KOULUSSA tartumme asiaan huomenna, Kolmen iloisen rosvon kuunnelmasarjan kasvatustehtävässä.VANHAA koulua tuunataan edelleen. Tänään oli vuorossa kanslian ulko-oven vaihto. Oli mukavaa seurata ammattilaisten työtä. Uusi ovi oli omin käsin tehty.

MUUTOINKIN TIISTAI oli touhua täynnä. Aamulla oli syksyn ensimmäinen johtoryhmän kokous. Kello 12 uuden koulunkäyntiavustajan haastattelu ja palkkaus. Sitten paperisia asioita. Klo 13.30-15 syksyn ensimmäinen oppilashuoltoryhmän kokous. Ja iltapäivän pääteeksi taas paperisia asioita.

ILTAA on pakko käyttää huomisen YT-istunnon asioihin.

PS. Ja makein sokeri pohjalla. Auroran turvallisen iltapäivän hanke tuotti viime keväänä VOITTOA 25 000 €. NYt tuolla voitolla pystytään rahoittamaan syksyn toimintaa, ja jos kaikki menee hyvin, myös syksy tuottaa voittoa (joka tosin on käytettävä). Upeaa TIP!

2 kommenttia:

Kimmo Rämö kirjoitti...

Häh, eihän TIP:n tavoite ole tuottaa voittoa. Ei kai TIP:llä ole muita "tuloja" kuin vanhempien maksamat maksut?? No onneksi sentään ylijäämä jää TIP:n käyttöön. Ja meidän muksu jatkaa vielä tänäkin syksynä, mutta ne sitten maksoivat ylimääräistä joiden lapsi ei enää jatka.

Martti kirjoitti...

Hei KR

En varmaan osannut selittää asiaa muutamalla rivillä:

TIP saa tuloja
- vanhempien maksuista (jotka ovat meillä siis halvempia kuin muualla
- Espoon avustuksina (joita kaikki ip-toimintaa järjestävät tahot saavat)
- avustuksina Opetushallitukselta
- viime lukuvuoden aikana saimme vielä erillisen avustuksen ip-kooerdinaattorin palkkoihin.

Kun noista tuloista vähennetään kulut, toteutuu valtuuston vaatimus, että TIP ei saa aiheuttaa lisäkuluja.

Nyt kerätyllä "voitolla" maksetaan syksyn aikana koordinaattorin palkka.

Koulu ei siis ole "riistänyt" vanhemmilta rahaa, vaan toiminta on järjestetty järkevästi.

Martti