Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, elokuuta 03, 2009

10 työpäivää ja go go go

KUVA: Niin se taas alkaa myös järjestötyökin. Luokanopettajan päiväkirjan työryhmä kokoontuu illalla Sokos Hotelli Vantaalle käynnistämään lukuvuoden 2010-2011 päiväkirjatyön. Hieno ryhmä. Yhteistyötä on tehty jo yli 20 vuotta.


UUSI KUU, uusi viikko, uusi päivä. Kaksi viikkoa, ja kaiken pitäisi olla valmiina opettajille ja muulle henkilökunnalle. Maanantaina 17.8. on lukuvuoden suunnittelupäivä, jossa taas luodaan puitteet oppilaiden seuraavalle kouluvuodelle. Ja koulu alkaa sitten tiistaina 18.8. klo 9. Tarkasti ottaen minulla on yhdeksän työpäivää, ensi viikon maanantaina pidän vielä vuosilomapäivän.

TÄNÄÄN lähtee henkilökunnalle tämän lukuvuoden ensimmäinen rehtorin viikkokirje. Sitä varten on käytävä ne hienosti järjestetyt kansiot läpi. Lukkarien perusrakenne syntyy tänään, ja perjantaina ne ovat valmiit. Siitä lähdetään. Tänään lähetän myös koulunkäyntiavustajille ehdotuksen ensi vuoden työnjaosta. Toivotaan, että siitä tulee kaikkien kannalta kohtuullinen.

MUUTOIN kalenteri on vielä mukavan väljä. Ensi viikolla kokouksia jne. sitten riittääkin.

PS. Näin päivä sitten toteutui: Oli mukava päivä. Koulusihteeri laski rahoja. JJ ja Ulla sisustivat luokkaansa. Maalari kaunisteli mm. TN-luokkaa. Smartboardeja asennettiin, ja videotykkejä puhdistettiin. Hikoilimme Ullan kanssa koulunkäyntiavustajien työaikojen kanssa. Tehtäväjakoehdotus on nyt laitettu kommentoitavaksi.

Nyt kun avustajilta on -näin ohjeet luen- poistettu oikeus syödä koululounas verotusarvolla, heille tulee oikeus kuuden tunnin työpäivänä 30 minuutin palkattomaan ruokatuntiin- ja vastaavasti sen verran pidempään työpäivään. Haluavat tai eivät. Moni ei haluaisi. No, lopulta tauko auttaa varmaan jaksamisessa. Viikkokirjeen lähetän illalla, kun olen palannut Vantaan kokouksesta.

Lukkareiden perusteet jäivät huomiseen.

Ei kommentteja: