Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2009

Soukan koulu- uusi Päivänkehrä?

KUVA Soukan koulusta on lainattu netistä.


1990-LUVULLA homekoulut räjähtivät lehtien otsikkoihin. Espoossa skandaali kärjistyi Päivänkehrän kouluun. Muutaman hiljaisemman vuoden ajan on pelätty seuraavaa. Nyt pitkään uumoiltu uusi skandaali on paljastumassa Soukan koulussa. Koulu on toiminut koko ajan toivotun hillityllä tavalla, vaikka henkilökunta on sairastellut rajusti. Nyt mitta on tullut täyteen. Kauan se kestikin.

LÄNSIVÄYLÄN tämän keskiviikon nettilehdessä on Seppo Korkmanin "Vanhemmat vaativat Soukan koulun purkua". Sen mukaan koulussa haisee sekä home että viemäri. Kuntoselvityksessä kerrotaan huonokuntoisista tukipalkeista, jotka pudotessaan voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja. Vanhemmat ovat tyrmistyneitä siitä, että opetusta annetaan tällaisissa tiloissa. Niinpä he vaativatkin oppilaiden siirtämistä väliaikaisiin opetustiloihin viimeistään ensi syksynä. Koulun johtokunta on lähettänyt kirjelmän kaupunginhallitukselle ja lautakunnille kirjelmän, jonka mukaan koulu on nykykunnossaan terveydelle vaarallinen työ- ja kouluympäristö. Koulun henkilökunta lähetti viime viikolla Uudenmaan työsuojelupiirille oman selvityspyyntönsä. Rehtorin mielestä tilanne koululla on tällä hetkellä pelottava.

STAKESIN selvityksen mukaan Suomessa on tuhansia koulurakennuksia, joissa on homeongelmia. Eikö juuri nyt olisi oikea aika elvyttää käynnistämällä valtakunnallinen julkisten rakennusten terveellisiksirakentamisohjelma?

KS.AIEMMIN TÄSSÄ BLOGISSA:

http://pedagogiikkaa.blogspot.com/2008/02/ilmaltaan-vaaralliset-koulut.html

Ei kommentteja: