Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, huhtikuuta 07, 2009

Kohti Luunjaa! Viisi viikkoa lähtöön!

KUVA: Leirille majoitutaan ( Juha Hyvärinen).


LUUNJAN KOULULEIRITIEDOTE NRO.3

Koululeiri lähestyy! Pidimme tiistaina 31.3. vanhemmille leiri-infon. Tässä on vielä tärkeimpiä asioita leirinjärjestelyistä.
- Lähtö maanantaina 18.5. koululta klo.6.15.
- Paluu perjantaina 22.5. n. klo 21.00 koululle.

Leirille lähtee 44 oppilasta, viisi opettajaa: Raija Herrala, Julia Uotila, Osmo Hupli, Risto Schiray, Marko Laaksonen ja koulunkäyntiavustaja Pekka Viinikka sekä oppilaan äiti Sari Ahlfors. Mahdollisesti mukaan tulee vielä kaksi media-alan opiskelijaa tekemään lopputyötään mediakasvatuksesta. Heillä on suunnitteilla mediapaja oppilaille.

Meillä on bussi käytössä koko matkan ajan. Bussi ja laivamatkat on hoidettu matkatoimiston kautta. Mennessä laivalla on aamiainen ja tullessa päivällinen.

Luunja sijaitsee n.280 km Tallinnasta etelään. Kevät on siellä pidemmällä kuin Suomessa, joten mahdolliset allergialääkkeet kannatta muistaa ottaa mukaan. Leiri on vanhassa pioneerileirikeskuksessa, jota on kunnostettu vuosien varrella. Alue on iso, turvallinen ja hyvin rajattu. Ostosmahdollisuudet ovat automatkan päässä.

Tytöille ja pojille on leirillä omat talot, joissa on 6-8 hengen huoneita. Aikuiset majoittuvat parakkien päätyhuoneisiin. Jokaisessa talossa on myös WC. Sairastapauksien varalle olemme perinteisesti varanneet yhden huoneen ja aikuisen lähelle.
Paikallista vettä ei voi juoda, vaan ostamme veden marketista, joten jokaisella oppilaalla on hyvä olla oma juomapullo.

Oppilaat ovat vakuutettuja Espoon kaupungin puolesta tapaturmien varalta, mutta se ei kata matkatavaroita eikä sairastumista. Jos jollain lapsella on oma matkavakuutus, olisi minun hyvä tietää siitä. Näin voimme mahdollisen tapaturman sattuessa huomioida myös oman vakuutuksenne.

Omaa rahaa voi ottaa mukaan mahdollisia tuliaisia varten. Sovimme leiri-infossa, että 20 euroa olisi sopiva summa. Menomatkalla ei tehdä ostoksia laivan kaupassa vaan vasta tulomatkalla. Käymme myös Tartossa kaupassa jonakin päivänä.

Energiajuomat ovat ehdottomasti kiellettyjä Auroran koulun leirillä. Karkkia saa syödä vasta Tarton retken jälkeen.

Leiriläisten tulee osata käyttäytyä sääntöjen mukaan. Sääntöjä rikkova oppilas oppilas joudutaan palauttamaan kotiin kesken leirin aikuisen saattamana. Vanhemmat joutuvat tällöin maksaaan matkoista aiheutuvat ylimääräiset kustannukset.

Mikäli haluatte tavoittaa minua leirin aikana, se onnistuu numerosta +358503069871. Oppilaat voivat ottaa mukaan oman matkapuhelimensa, mutta ne pidetään äänettömällä. Sovimme, että vanhemmat voivat soittaa ja kysellä kuulumisia tarvittaessa päivällisen jälkeen eli klo. 17–19 välillä. Huomioikaa, että saldorajoitetut liittymät eivät välttämättä kuulu ulkomailla.

Pidämme Aurorassa siestoilla leiri-infoja oppilaille, jolloin aloitamme leiripäiväkirjan tekemisen. Keräämme siihen mm. varustelistan leirille mukaan muistettavista tarvikkeista.

Leiriviikolle osuu helatorstai vapaa, jonka korvaamme leiriläisille ylimääräisenä vapaana.

Terveisin: Julia Uotila
koululeirin johtaja

Ei kommentteja: