Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, maaliskuuta 14, 2008

Kuopioon!!



Luokanopettajat -Pisaihmeen tekijät- koolla Kuopion Rauhalahdella 14.-16.3.2008

Suomalaista koulutusjärjestelmää arvostetaan kaikkialla maailmassa. Yksi merkittävistä tekijöistä ihmeen takana on suomalainen akateemisesti ja tutkimuspohjaisesti koulutettu luokanopettaja, joka luo ensimmäisten kuuden kouluvuoden aikana vahvan perustan suomalaislasten osaamiselle.

Luokanopettajien oma pedagoginen järjestö Luokanopettajaliitto kokoontuu vuosikokoukseensa Kuopioon 15.-16.3 Kylpylähotelli Rauhalahteen. Edustajia tullee puolen sataa eri puolilta maata. Liiton lehden päätoimittajana minun kuuluu mennä mukaan.

Liiton hallitus kokoontuu jo tänään perjantaina, joten hyppään koulupäivän jälkeen Pasilassa klo 15 junaan. Olen varannut mennen tullen pc-istumapaikan. Näin oletan voivani hyödyntää neljän tunnin matka-ajan.

Luokanopettajaliitto on omaa luokkaa opettavien opettajien ja 1-6 -luokkien rehtoreiden valtakunnallinen yhdistys. Se on Suomen suurin pedagoginen ainejärjestö, joka toimii yhteistyössä Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n kanssa. Luokanopettajia on kaikkiaan noin 16 000. Harmi kyllä harvempi kuin joka neljäs heistä haluaa tukea liiton tekemää edunvalvontatyötä maksamalla jäsenmaksun. Liitolla on nettisivut, joilla käydään aika ärhäkkää keskustelua (www.luokanopettajaliitto.fi)

Huomenna lauantaina lounaan päälle ja vuosikokouksen aluksi klo 13.00 puheenjohtaja Matti Sippola julkistaa, kuka on vuoden luokanopettaja 2008. Valita on hyvä. Toivottavasti se ylittää uutiskynnyksen.

Vuosikokous valitsee lisäksi viikonlopun aikana liitolle puheenjohtajan ja hallituksen kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Pääosin vanhan hallituksen jäsenet ovat käytettävissä. Jyväskylän voimanaiset harmi kyllä aikovat tehdä tilaa nuoremmille.

Ei kommentteja: