Kokeneen peruskoulumiehen monologeja pedagogiikasta ja koulupolitiikasta. Vielä vanhemmat lastut osoitteessa http://marttifi.wordpress.com/
Kirjoja
lauantaina, syyskuuta 29, 2007
Opettajien vetämät TIP-kerhot kokoontuivat
PERJANTAIKSI klo 12 oli kutsuttu kaikki Aurora opettajien vetämiin TIP-kerhoihin ilmoittautuneet kerholaiset koolle ensimmäiseen kerhokokoukseensa. Koululla toimii nyt viisi opettajien klo 15-17 vetämää kerhoa, jotka saavat toimintatukea Etelä- Suomen lääninhallitukselta. Avustuksen ansioista kerhot ovat ilmaisia. Lääni edellyttää, että kerhot kokoontuvat säännöllisesti ja että niissä on ainakin kahdeksan sellaista kerholaista, jotka eivät kuulu lakisäteisen aamu- ja iltapäivätoiminnan piiriin.
KAKSI kerhoista on liikuntakerhoja. Toisessa harrastetaan Mirde Kilposen johdolla tanssia, toinen on suunnattu salibandystä innostuneille pojille. Kerhonohjaajana on itsekin salibandya menetyksellä pelannut uusi opettajamme Leila Hänninen Risto Schirayn vetämiä bändikerhoja käynnistyy kaksi, mutta niiden aikatauluja jouduttiin viilaamaan, jotta mahdollisimma moni pääsisi mukaan. Viides kerho on tekniikan kerho, jossa opetellaan tietotekniikan saloja opettaja Johanna Pelkosen ohjauksessa.
Lippajärveläislasten mahdollisuudet harrastaa omalla koululla koulupäivän ja iltapäivän aikana ovat kokeilun vuoksi kasvaneet roimasti. Bändikerhoissa on yhtensä 19 kerholaista, tanssikerhossa 13, salibandyssa 10 ja teknikan (ATK) kerhossa 9. Yhteensä opettajien TIP-kerhoissa on siten 51 lasta. TIP-kordinaattori Sarin kolmessa köksa-kerhossa on lisäksi mukana 31 lasta. Yhteensä koulun järjestämissä kerhoissa harrastaa näin yli 80 lasta! Kun tähän lukuun lisätään ulkuolisten toimijoiden järjestämät Sanapaja, Kuvis-kerho, Sporttis ja soitonopetus, ylittyy 100 TIP-kerholaisen määrä.
NYT kun kerhojen ilmoittautumiset on ohi, voi myös vertailla toteutumaa keväällä vanhemmille tehtyyn kartoitukseen. Näyttää siltä, että vanhemmat ennakkoilmoittivat toteutumaa enemmän lapsia TIP-kerhoihin. Niinikään oli yllätys, että kevään kyselyssä toivotuimpien kärkeen kuuluneisiin käsityöhön ja askartelun ja teatteriin (kahteen tarjolla olleeseen aikaan yhteensä kuusi oppilasta) ei tosi paikan tullen tullutkaan riittävästi kerholaisia. Toivottuun palloilukerhoon ilmoittautui siihenkin vain kolme oppilasta. Niinpä näitä kerhoja ei voida käynnistää. Teatteria voivat 5-6-luokkalaiset kuitenkin harrastaa siestakerhossa syysloman jälkee, kun Oliver Twistin harjoitukset alkavat.
Valtakunnallinen, mm. Kerhokeskus- koulutyön tuki ry:n kunnianhimoinen tavoite on, että jokainen lapsi voisi kuulua ainakin 1 tunnin viikossa johonkin harrastuskerhoon. Aurorassa toimii myös siestakerhoja (teatteri, bändi, kuoro, ATK ja palloilu). Niiden yhteinen aktiivikerholaisten määrä on noin 100. Kun laskemme TIP- ja siestakerholaisten määrät yhteen, pääsemme non 200:aan lapseen. Olemme siis etenemässä hyvään suuntaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti