Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, tammikuuta 27, 2007

Terveisiä Educasta



KAUNIISSA talvisäässä ja lähes hyvissä ajoissa aamulla autoon ja kohti Pasilan Messukeskusta. Minulla on vielä Okka-säätiön hommiin liittynyt autotallinavain, joten parkkipaikkakin löytyi helposti. Sitten vaan opetusalan suurimmille messuille.

PEDAGOGISILLA järjestöillä oli yhteinen pömpeli, ja siellä Luokanopettajaliitolla ihan hyvä kulmapaikka. Kuvassa puheejohtaja Matti Sippola, jolle jokainen uusi jäsen oli ilonaiheita. Tällä kertaa oli mahdollista liittyä jäseneksi suoraan osastolla.



MINULLA oli hommia Ylen osastolla, joten sinne kuitenkin ensimmäiseksi. Olin luvannut haastatella Ylen pääjohtaja Mikael Jungeria "Opettajat kysyvät"-osuudessa. Jututin häntä median ja lasten suhteesta, ja varattu 15 minuuttia meni nopeasti. Ammattijohtaja Junger oli miellyttävä tuttavuus. Osasto oli muuten onnistunut saamaan vieraakseen Suomen suosituimman uutistenlukijan Arvi Lindin, ja sen arvaa, että tungosta riitti hänen ympärillään.



Sitten kiertelemään osastoilla. Espoolaiset olivat hieman pahoillaan, että olivat joutuneet mielestään syrjäiseen paikkaan. Messuilla yhtäkkiä ymmärsin, mitä Ziehe varmaan tarkoitti teoksessaan (1991) " Uusi nuoriso", kun hän kirjoitti, että koulun tilanteet eivät milloinkaan ole itsestään selvästi sellaisia, että osanottajat ryhmittyisivät niissä oppisisältöjen ympärille. Sisältö muodostaa oikeammin taustan, jota vasten on käynnissä aivan muita prosesseja. Juuri niin minä ja moni muu messuilla toimii. Tuttujen tapaaminen on mukavinta. Ja mukavasti heitä riittikin. Espoolaisia rexejä oli liikkeellä ainakin Haukilahdesta, Laurinlahdesta ja Laajasalosta. Opettajatuttuja oli vieläkin enemmän.Yhteistyökumppaneista ehdin vaihtaa ajatuksia mm. Pelkosen Markun (Datafisher), Pekka Santalahden (PS-Kustannus) ja mm. J-P Heinosen kanssa (Lasten Keskus).

Ei kommentteja: