Kirjoja

Kirjoja
Kirjoja

keskiviikkona, syyskuuta 11, 2024

Kouluvaarin terveisiä 10.9.2024


  










 T ällä viikolla pääsikin taas   kouluvaarihommiin. Pakko oli tulla autolla,  kun satoi ihan riittävästl.





Koulupäivä alkoi kello 8.15 ja päättyi klo 13.30. Touhua riitti.

Tänään oli iltapäivällä matikan koe, ja eka aamutunti käytettiin treenaamiseen. Osalle vähennyslaskut, joissa joudutaan lainmaan jopa kahden numeron yli olivat vielä vaikeita. 

Musiikkitunnilla jatkettiin  4b:ssä  soittotaidon jakso. Luokka oli treenannut Tuomaksen musiikkivideoiden avulla hauskan simppeliä sovitusta nokkiksille. Niin komeasti meni. Kuuntelimme myös saamelaista musiikkia. Se herätti upeasti rauhallisuuden tunteita.

Kertasimme vielä nuottien tunnistamista.  Jatkamme vielä opettelua.  Yritän itse keksiä nuottiviivastolle jonkin tarinan. Tärkeät asiat tallennettiin vihkoon.




Sade oli loppunut. Raikas happi teki hyvää. Maikkojen palapeli edistyy tasaista vauhtia. Työvuorossa oli nyt yksi koulumummi.

Suomen tunnilla harjoiteltiin niin tärkeäksi viime aikoina todettua lukutaitoa. Kirjan mainioita kappaletta luettiin pienissä ryhmissä ääneen.



Espoo Catering päivittää aika ajoin lounaslistaa. Tänään uutena  annoksena oli Kirjolohi-perunasosepaistos. Tosi maiskis salaatilla.

Kun masu oli täynnä luokkaan taukoilemaan hetkeksi

 



Sitten alkoi kielten tunti. Ihailin edelleen 2020-luvun digitaalista materiaalia. Lauluja. Aitoa ääntämismallia. Ääntämistä harjoiteltiin perinpohjin. 






Tauko keskellä päivää tekee kutaa niin aikuisille kuin lapsille. Noora-opettaja lähti vetämään teatterikerhoa. Kurkkasi lasin takaa. Tulevia näyttelijöitä oli tosi paljon.


 

Päivän viimeiselle tunnilla oli matikankoe. Meitä aikuisia oli valvomassa kolme. Hienosti keskittyivät ja tekivät parhaansa. Osa pääsi kokeen jälkeen kotiin, osa jatkoi tuntia. 

Että oikein kiva koulupäivä. Illalla on kasvun ja oppimisen lautakunnan kokous, mutta asialista on sanoisinko tekninen. Homma toimii täällä Aurorassa vallan mainiosti, eikä kriittinenkään silmä huomannut mitään erityisiä murheita. Rexi on läsnä, joustaa  ja välittää välittämistä. Ja porukka jelppaa toisiaan. Tullee siis hyvä syksy.

Kiitoksia taas auroralaisille ja 4B-luokalle mukavas-ta koulupäivästä.  Nähdään taas ensi viikolla. 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa! Ihan kuin vuosia sitten… olet yhä oppilaille läsnä! Arvostan suuresti tätä upeaa taitoasi! ♥️