Kirjoja

Kirjoja
Kirjoja

lauantaina, syyskuuta 28, 2024

Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 25.9.






















Kasvun ja oppimisen lautakunta piti  keskiviikkona 25.9.2024 toisen kokouksen syyskuussa. Demareista   paikalla olivat Martti ja Heini.


Kokouksen tärkein asia oli esitys kaupunginjohtajalle vuoden 2025 talousarvion ja vuosien 2026–2027 taloussuunnitelman valmistamista varten. Virkahenkilöiden virkavastuulla valmistettu  esitys oli synkkää luettavaa. Edessä olisi perusopetuksessa  4-10 % kehysleikkaus. Se merkitsisi merkittävää henkilöstömäärä vähennystä.  Pahimmillaan Joka kymmenes opettajantehtävä lakkautettaisiin. Lautakunta ei niitä niellyt vaan vaati lisää yksimielisesti. Kokonaislisätarve oli  noin 10 miljoonaa euroa. Nostimme esiin myös vakavan ongelman; kasvun ja oppimisen toimialalle on turvattava myös riittävät lisäresurssi ensi vuonna toteutettavaan perusopetusta koskevaan oppimisen tuen uudistukseen.


No. Perjantaina tuli viesti: Virkahenkilöiden laatima esitys olikin perustunut vääriin, liian koviin lukuihin, ja niinpä lautakunta pitää uuden kokouksen ensi keskiviikkona. Noloa. Mutta silti helpottavaa.


Toinen  tunteita nostattanut asia koski vahtimestareita. Lautakunta palautti uudelleen valmisteltavaksi vastauksen valtuustoaloitteeseen vahtimestaripalveluiden siirtämisestä takaisin tila- ja lpalvelukeskukselta  kasvun ja oppimisen toimialalle rehtoreiden alaisuuteen. 


Vastauksessa tulisi ottaa selkeämmin kantaa aloitteessa esille nostettuihin vahtimestaripalveluita koskeviin koulun toiminnan kannalta tärkeisiin asioihin. Halusimme myös tietoa, kuinka paljon vahtimestaripalveluiden kustannuksissa voidaan säästää, jos rehtoreista tulee vahtimestareiden esihenkilöitä. Tärkeää on myös, että Espoon vammaisneuvostolta pyydetään asiasta lausunto.


Nämä olivat tärkeimmät listan asiat. Muut esitysten mukaan. Kokous päättyi vähän vaille 21. 

Ei kommentteja: