Kirjoja

Kirjoja
Kirjoja

torstaina, elokuuta 15, 2024

Kouluvaarin terveisiä keskiviikolta 14.8.

 











 N iin se käynnistyi: "Kouluvaarin neljäs tuotan-tokausi". Vespalla edes takas.  Paikalla Aurorassa myös koulumummi. Lisää muina viikonpäivinä.  3N-luokka oli nyt 4B-luokka. Paikalla oma ope ja kahta  vaille kaikki oppilaat. Luokassa oli myös kaksi uutta oppilasta.




Kesän jäljiltä luokan seinät olivat vielä ihan tyhjät. Pian ne taas täyttyvät oppilaiden upeista töistä

Päivä alkoi kello 8.15. Tänään oli syyslukukauden ensimmäinen keskiviikkopäivä. Lukkaria vielä opetellaan.  Koulutyö käynnistyy oppiaine kerrallaan. Jaetaan uudet kirjat. Nimikoidaan vihkot jne.  

Päivän ohjelma käytiin läpi. Viisi tuntia. Ekana oli ...



Sain olla apuna. Selasimme läpi, mitä kaikkia taitoja musiikin tunneilla opetellaan. Niitä riittää. 1) Taitoa kuunnella monenlaista, erilaista musiikkia- ja puhua siitä ja sen herättämistä tunteista. 2) Taitoa  musisoida- siis tuottaa musiikkia laulaen, liikkuen, tanssien, kehon avulla, soittaen eri soittimilla (yksin ja yhdessä), ilmaisemalla ja keksimällä (säveltäen pieniä tuotoksia). 3)  Taitoa tietää tärkeitä asioita eri aikojen ja kulttuurien musiikista ja sen tekijöistä 4)Taitoa puhua, kirjoittaa ja lukea musiikin kieltä. 

Musiikistakin annetaan keväällä arvosana  4-10. Tavoitteena hyvä numero jokaiselle, eikö vaan.

Sitten vartin tauko. Hapelle pihalle. Kouluvaari kävi kahvilla taukotilassa.  Iloista rupattelua tila töynnä. Vaareille ja mummeille olisi tilausta mm. ekaluokille. Hohoi! Kuuleeko kukaan? Utelin Hanna-rexiltä resurssitilannetta- ja ihan hyvältä näyttää. Hienoa. 


Sitten äikän tunnille. Uusia kirjoja selailtiin. Käsialakirjoitusta treenattiin nyt viivastolla. Äänikirjaa kuunneltiin. 



4B-luokan lounasaika siirtyi vähän myöhäisemmäksi viime keväästä. Nyt syötiin klo 11. Moni otti lounaaksi tonnikalaspaghettia ja salaattia. Niin minäkin.  Sitten toviksi luokkaan taukoilemaan ja katsomaan lastenvideota.


Aurorassa on yhtenä A-kielenä  ollut pitkään kiina. Uudet  ikäluokat  eivät  voi sitä enää valita.  4B:llä osa opiskelee sitä, ja sen rinnalla englantia.

Noora opetti englannin ryhmää. Tunnin aluksi pidettiin diagnostinen testi, mitä muistetaan 3. luokalla opetelluista asioita. Moni ihan hyvin.  Katsottiin kuvia kirjasta ja harjoiteltiin kuvan lukemista. Treenattiin kuvan innostamina dialogia englanniksi ja pantomiimilla.


Siestalle riennettiin riemumielin. Käytiin opettajan kanssa valitsemassa musiikkiin oman vihkot, joihin voidaan tallentaa tärkeät asiat.


Päivän viimeisellä tunnilla sukellettiin  matematiikan maailmaan. Kerrattiin matematiikan kieltä ja oppikirjan tarjoamaa tapaa hajoittaa yhteen- ja vähennyslasku jaksoihin.

Kello kävi. Tuolit pöydälle. Kamat reppuun. Kouluvaari ajeli Vespalla hyvillä mielin kotiin.

Erityisope kävi luokassa. Vallan mainio idea: Hän laittoi pöytien jalkoihin  joustavan muovilenksun, niille oppilaille, joilla on vähän "levottomat jalat", Lenksussa voi keinutella jalkoja. Se auttaa keskittymään.


Kiitoksia taas auroralaisille ja 4B-luokalle mukavas-ta koulupäivästä.  Nähdään taas ensi viikolla.  

  

Ei kommentteja: