Kirjoja

Kirjoja
Kirjoja

lauantaina, elokuuta 24, 2024

Ben Furmanilta testattuja ratkaisuja koulutyön haasteisiin

Psykiatrian erikoislääkäri Ben  Furman on tukenut vuosikymmenien ajan meitä kasvattajia esittelemällä Suomessa ja maailmalla ratkaisu-keskeisiä työkaluja yksilöiden ja ryhmien ongelmiin. Niille on yhteistä  positiivisuus, ei ongelma- vaan taitokeskeisyys, ei syyllistämis- vaan ratkaisukeskeisyys. 

Katse suunnataan eteenpäin. Kuunnellaan. Puhutaan tahdikkaasti. Sanallistetaan tavoite ja taidon oppimisen hyöty. Lähdetään liikkeelle hyvästä. Tehdään suunnitelma. Osallistetaan. Sovitaan seuranta. Kannustetaan. Annetaan aikaa ja tukea. Huomataan edistys ja hyvä. Kiitetään ja palkitaan. 

Furmanilta on nyt ilmestynyt uusi teos, "lääkepaketti" koulutyön haasteisiin. Niitähän riittää.

Kirjassa esitellään  selkosuomeksi noin 50  käytännössä testattua työkalua, joiden avulla voi parantaa luokan ilmapiiriä, kehua ja tukea oppilaita, kasvattaa koulumotivaatiota, tarttua rikkomuksiin, puuttua kiusaamiseen, vähentää poissoloja ja myös  keskustella fiksusti vanhempien kanssa. Jo työkalujen nimet ovat innostavia:  Salaiset agentit-harjoitus,  positiivinen kantelu-harjoitus, Bestis ja esimerkiksi Suojakilpi...

On siinä, mistä valita itselle sopivia. 

Kirjaan liittyy myös maksutonta lisämateriaalia, joka löytyy verkosta: videoita, hyödyllisiä linkkejä, esimerkkitarinoita jne..Niihin pääsee kirjautumalla  Furmanin verkkokurssialustalle.

Kiitos! Vahva suositus.

Ei kommentteja: