Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, lokakuuta 30, 2016

Espoon perinneseuran syysseminaari 8.11. 2016. Tervetuloa.

ESPOON  Perinneseuran syysseminaarissa 8.11. 2016  muistellaan kansakouluaikoja ja käsitellään Espoon siirtymistä peruskouluun. Tervetuloa Espoon uusimpaan kouluun, Auroran kouluun, osoitteeseen Lippajärventie 44, 2 krs.

OHJELMA

Tilaisuuden aluksi on kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen.

Klo 18. alkaen kuullaan muisteluksia kansakoulusta. Aitoja 1900- luvun kansakoululaisia tenttaavat Esko Uotila ja Pirkko Kivimäki.

Nähtävillä on myös palkittu teos: Espoolaisia kansakoulumuistoja / Pirkko Kivimäki ja Esko Uotila – 2015. Tässä siitä pieni puffi:


" Espoolaisia kansakoulumuistoja -kirja esittelee kansakoulun vaiheita Espoossa yli sadan vuoden ajalta ja kuvaa kansakoulun käyntiä lukuisten oppilaiden ja opettajien kertomana. 
Kirjassa on mieleenpainuvia kertomuksia koulujen opettajista, oppitunneista ja muusta toiminnasta. Pääosin muistot ovat valoisia, mutta mukaan mahtuu karvaitakin kokemuksia. Tarinoista välittyy se valtava muutos, jonka olemme sotien jälkeisinä vuosikymmeninä kokeneet elintasossa, Espoon kasvussa ja koulumaailmassa."

Klo 18.40 julkistetaan  kirja "Usein ensimmäisenä – Atso Vilkkijärven taival rahastajapojasta opetusneuvokseksi". Kirjan esittelevät ja siitä keskustelevat opetusneuvos Atso Vilkkijärvi ja kirjan toimittaja Martti Hellström.

Ensimmäinen painos on lähes loppuunmyyty. Nopeat syövät hitaat. Yli 200-sivuisen teoksen saa omakseen hintaan 20 €.

Syyskokous

Espoon perinneseuran syyskokous pidetään seminaarin päätyttyä noin klo 19.30 alkaen. Listalla ovat yhdistyksen sääntömääräiset asiat.

Tervetuloa!

Ei kommentteja: