Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, huhtikuuta 01, 2016

Kuopio siirtyi NPDL-aikaan!

TERVEISIÄ Kuopiosta kalakukkojen kaupungista!  Ilma oli keväinen ja kaupunki rauhallinen. Nähtävyyksiä ei nyt ehditty kiertää, mutta se varmistui, että Kuopio on varmasti hieno kesäkaupunki. Shoppailuun siellä ei  sorru. Sen verran hiljaista on sillä saralla.

Minulla oli ilo olla Pohjantähti hankkeen vetäjän,  Vesa Äyräksen kamuna kahden päivän ajan, ja  innostaa 10 kuopiolaiskoulun johtoa käyttämään NPDL-työkalua ops-uudistuksen tukena.

NPDL rehtori-koulutus järjestettiin Kuopion kansalaisopistossa, ja ilmaa tällä kertaa riitti hienosti.  Oppimisen Pohjantähti -hanke tarjosi koulutuksen  osallistujille ilmaiseksi.

Ekana päivänä  työstimme mm. seuraavia teemoja:
- oppimisen muutos
- mikä muuttuu opsissa ja opetuksessa
- mitä lisäarvoa saamme NPDL:stä
- harjoitus oppimisen kehittämisestä

Toisen päivän ohjelmassa oli
- opettajan itsearviointi
- koulun toimintakulttuurin kehittäminen
- OneNote, O365-aineisto
- Miten muutos tehdään ja kuinka se viestitään?
 
Perjantaina meillä oli vieraana kaksi oululaista rehtoria Jukka Miettunen  ja Otto Leskinen, jotka tulevat vetämään NPDL:n digi-osuutta rexeille. Huikeita tyyppejä.

METODISESTI ainakin pyrimme monipuolisuuteen: alustuksia, clipsejä, ryhmätöitä, lomakkeita, opetuskeskustelua, yhteistä reflektiota -draamaakin. Tällä kertaa vitseillekin naurettiin....

OHJELMAN konseptia on nyt hiottu,  ja palaute oli sekä ensimmäisen että toisen päivän jälleen oikein ystävällistä. Toukokuussa on vielä yksi veto Kirkkonummella.

Tässä seikkoja, joista koulutuksessa  tällä kertaa tuli kiitosta ja kannustusta:
- Hyvä henki
- Hyvä ilmapiiri
- Hyvä tiimi
- Hyvät keskustelut/aikaa keskusteluun/
- Hyvät kouluttajat
- Kiirettömyys/ajan antaminen
- Osallistujien kuuntelu, huomioiminen
- Paljon hienoja ajatuksia
- Uusi näkökulma
- Valaistuminen
- Vapautunut olo
- Yleinen meininki...

Lähes koko porukka oli kurssin loppuessa spectogrammin ruudussa: innostuneet ja tietoviisaat.

Onneksi tuli myös kritiikkiä. Ekan aamun hitaasta alusta tukistettiin. Taukoja kaivattiin- ja sellainen järjestettiinkin.

HOTELLI Puijonsarvea voi suositella. Huone oli siisti, ja aamupala maittava.

Keskiviikkona söin pizzaa Raxissa. Ihan yes ja halpa. Torstaina sama menu Rossossa. Takuukamaa. Kaikissa baarissa olut oli kylmää.

TANKS  vielä hienoista järjestelyistä ennen muuta Educoden Iiris Peuralle ja Kuopion Jarno Bruunille. Kansalaisopisto oli koulutustilana varsin sopiva. Pitkäaikaisia parkkipaikkoja saisi olla enemmän.

NYT kotona. 2,5 päivän reissussa rähjääntyy. Onneksi Finnair toi minut ja Iirksen 35 minuutissa Helsinkiin. Kotona olin klo 19. Vesa ajaa autoa vielä noin tunnin verran. Jollei saa ylinopeussakkoa ja joudu luovuttamaan  korttiaan kuivumaan :)


Ei kommentteja: