Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, joulukuuta 01, 2015

Kaksi päivää peruskoulussa

YLELLÄ on mielenkiintoinen uusi, rosoisesti ja kevyellä kalustolla tehty ohjelmat: YLE Kioski. Pakko myöntää, etten ollut noteerannut sitä, ennenkuin jouduin itse yhteen ohjelmaan mukaan.

Kioski on ajankohtaisohjelma tai paremminkin konsepti, johon kuuluu TV-ohjelmien lisäksi verkkopalvelua yle.fi/kioski. Kioski tuottaa myös
uutis- ja ajankohtaissisältöä sosiaalisen mediaan.
TV2:lla ohjelma pyörii  maanantaista perjantaihin klo 19.30- 20.

YKSI Kioskin "sarjoista" on YouTube-tähti Aleksi "Mentaalisavuke" Rantamaan Aleksiś Woderland, jossa hän  ihmettelee "ihmistä isompia asioita ja yrittää ymmärtää niitä". Aleksi on mm. kokeillut päivän ajan, millaista on olla tyttö.

Eilisen maanantain ohjelmassa "Paluu kouluun"  seurattiin Aleksin kokemuksia peruskoulun kasiluokalla. Aleksi ja kameranuorimies kävivät Pohjois-Tapiolan koulua kahden päivän ajan. Kerrontaote on rentoa puhuvapäätä. Kamera ei  todellakaan olet jalustalla vaan se pyörii joka paikassa. Ja saa täristä ja heilua.

OHJELMASSA  Pohjois-Tapiolan koulun kahdeksannen luokan pojat (jostain  syystä haastateltiin vain poikia) kertoilivat rennosti älypuhelin kädessä, mitä koulusta ajattelevat. Hyvää oli kouluruoka, liikunta  ja osa opettajista. Ja se, että koulu on Suomessa ilmaista. Englanninopettajan korvat varmaan punottavat- jos hän ohjelman katsoo.

KOULUKOHTIEN lisäksi ohjelmaan on upotettu kaksi pysäyttävää napakaa inserttiä kiusaamisesta.  Niitä kannattaisi koulussa käyttää. Lisäksi väliin  oli pudotettu "koulualan asiantuntijan"  haastattelu.  Alkuperäinen asiantuntija oli perunut  tulonsa, joten soittivat sitten minut viime viikolla hätiin.

ONNEKSI eläkkeellä olevan ei tarvitse hävetä kuin itseään :-) Koko puolen tunnin ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa:  http://areena.yle.fi/1-2773933?autoplay=true

Ei kommentteja: