Kirjoja

Kirjoja

torstaina, heinäkuuta 23, 2015

Kiitos ajatustenvaihdosta, Sanna Lauslahti!

MINULLE oli tänään tasan kello 12 treffit kansanedustaja ja Espoon suomenkielisen opetuslautakunnan puheenjohtaja Sanna Lauslahden (kok) kanssa. Voi, kuinka kauan olemme tunteneetkaan? Tapasimme jo ennen kuin oli ensimmäisen kerran vastuusta opetustoimesta (2001-2005). Pääsin myös sparraamaan häntä väitöskirjatyössä (2007). Hänen ja Pia Kauman (kok) aloitteesta saatiin Auroran koululla toteuttaa huima TIP-hanke 2000-luvun puolivälissä. Yhteistyöjuttuja on paljon muitakin, ja aina yhtä positiivisia.

TÄNÄÄN meidän piti mennä kahville juttelemaan opetusasioista. Siitä blogin kuva. Mutta menimmekin jätskille. Maiskis sekin.

Sannan  vahvuuksia on paitsi taito  ajatella myös kuunnella. Tällä kertaa en ollut keskustelussa enää espoolainen rehtori, vaan koulualaa harrasteleva vieraan puolueen (Sd) valtuutettu. Mutta hän kuuntelee vääräuskoisiakin.

Puhuimme isoista ja tärkeistä asioista. Mm. siitä, kuinka kaikki espoolaiskoulut saataisiin ottamaan tosissaan edessä oleva ops-uudistus - ei vain tekstinikkarointina vaan todellisena käytänteiden ravisteluna. Kuinka sytytetään rehtorit- koulujensa avainhenkilöt? Kuinka poliitiikot ja hallinto voisivat parhaalla tavalla  tukea edessä olevaa pedagogista uudistusta? Millaisia aivan uusia, koulujen niveliä joustavoittavia mahdollisuuksia voisi  opsin vaihtuessa samalla ottaa käyttöön? Ideoimme aika hurjia juttuja, mutta Sanna paljastelkoon niitä, jos hän niihin tarttuu.

PUHUIMME myös pienemmistä arkisista asioista, kuten tietokoneiden siirtoprosesseihin liityvistä espoolaisista järjettömyyksistä, hankeähkystä  ja ensi vuoden budjetissa oppikirjoihin tarvittavasta erillisestä määrärahasta. Ja molemmat kehuimme sitä, kuinka hienosti Harri Rinta-Aho on hoitanut vs. opetustoimenjohtajan pestiä ja toivotimme samalla  Kaisu Toivosen sydämellisesti tervetulleeksi takaisin.

HIENO 60 minuuttinen.

PS. Otsikko on muuten hieman onneton. Kumpikaan  meistä ei vaihtanut ajatuksiaan. Yhdessä keskustellen ne vain syvenivät ;-)


Ei kommentteja: