Kirjoja

Kirjoja

torstaina, heinäkuuta 30, 2015

39 kg sitten

MATKIAKSENI oppi-isääni Pertti Kansasta kirjoitan: Tänään oli vaimon hääpäivä.

39 vuotta sitten juuri tähän aikaan illasta oltiin nuorisojengin kanssa Lopella vaimon perheen mökillä juhlimassa. Oli lämmin kesäilta.  Hauskaa oli. Pappi oli siunannut nuoren parin jo aikaisemmin päivällä,  ja häitä oli juhlittu isolla porukalla Mestaritallissa.

Vuonna 1976 minä olin vasta 22-vuotias Huk. Asuimme pienessä yksiössä  Harjukadulla. Vasta vuoden päästä valmistuisin luokanopettajaksi.  Ihan kaikki oli meillä vielä edessä.

AIKA kiitää, kuten peilistä näkee. Kovin, kovin moni rakas häävieras on jo nukkunut pois. Niinhän  se elämä menee -  mutta myös jatkuu.

Hääpäivänämme me saimme - kaksi nyt jo eläkeläistä- hoitaa 1, 5 - vuotiasta nuoremman poikamme poikaa Miltonia upeat kuusi tuntia. Sydän suli taas.

Ja sen jälkeen sain jelpata kuopustamme gradussa. Norppa  on nyt aika lailla  samassa vaiheessa kuin minä 39 kiloa sitten. Hilkkua vaille opettaja. Olen niin ylpeä.

ILLAN kunniaksi hain pizzat Kauniaisista. Prosessi jatkuu: Ensi vuonna täytyy tulla  40 kg täyteen häiden aikaisesta elopainosta :-)

ELÄMÄ on huikeaa. Kun sen oikein oivaltaa. 

Ei kommentteja: