Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, helmikuuta 07, 2015

Luokanopettajan päiväkirja 2015-16 painoon

HIENO hetki taas kerran. Oikoluin junassa matkalla Iisalmesta kotiin kolmannen ja viimeisen kerran ensi lukuvuodelle tehdyn Luokanopettajan päiväkirjan käsikirjoituksen. Aina löytyy jotain hiottavaa! Hyvä niin. Ja loput virheet saavat löytää lukijat :-)

Irja Pesonen on taittajana tehnyt hyvää työtä, ja jaksanut viedä korjaukset sivuille- vaikka välillä aikataulu on ollut tiukilla.

ANNOIN  nyt Irjalle painoluvan, ja  näin teos ehtii hienosti Suomen Luokanopettajien 40-vuotisjuhliin.

LUOKANOPETTAJAN päiväkirjan  kuukausi- ja viikkoteksteissä käydään  tällä kertaa läpi itsenäisen Suomen koulutoimen vuosikymmenet. Elokuu starttaa 1910-luvulta, ja toukokuu on fiktiota siitä, mitä tullee tapahtumaan 2020-luvulla. Kirjoittajat ovat kaivaneet esiin paitsi suomalaisen pedagogiikan kehitykulkua myös muistumia eri vuosikymmenistä laajemmin. Vinkkejä annetaan sekä omaan pohdintaan, että asioiden käsittelyyn yhdessä oppilaiden kanssa.

KIRJASSA otettiin huomioon FB-ryhmän ja Lo-hallituksen antamaa palautetta niin paljon, kuin oli mahdollista. Pidetään peukkua, että tuotos tuottaa sen tilaajille paljon iloa.

KIITOS jälleen kerran yhteistyöstä Inge, Mirja ja Pekka sekä LO-puolelle Maiculle, Matille ja Siljalle!

Ei kommentteja: