Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, kesäkuuta 23, 2014

29 päivää lomaa

MYÖNNÄN. Kannattaa kadehtia. Minulla on tänä kesänä 29 kesälomapäivää. Ei ole 25 vuoteen ollut. Neljä viikkoa on ollut normi, jotta on ehtinyt hommat hoitaa. Viime kesänä oli viisi,  kun pakotetiiin.

Tavallisesti olen visusti välttänyt kouluhommia loman aikana. Vaimo on usein varmuuden vuoksi vienyt minut lentokoneella kauas konttorista. Mutta kaikki on nyt toisin. 1) Vaimolla ei ole vielä lomaa. 2) On pakko tyhjentää konttori. 3) Tämä loma ei lopu, joten voimia ei tarvitse kerätä mihinkään.

LÄHES kolme tuntia tyhjensin tänään konttorilla kansioita. Pääosa papereista meni roskiin. Esimerkiksi vanhat suunnitelmat OKL-ajoilta, kun vedin siellä mm. evaluaatiokurssia.  Mutta löysin  aarteitakin. Mm. ohjelmarunkoja 1980-luvun sijaiskursseilta. Osallistuja-luetteloissa oli paljon tuttuja nimiä, jopa nykyisiä rexejä. Oli ne aikoja. Juuri pidempään kuin kolme tuntia ei papereita voi kerralla pöllytellä. Pöly tukkii keuhkot.

KIERSIN myös vanhasta tottumuksesta talon. Paikallinen nuorisoseura oli halunnut kiittää kauniisti rehtoria 25 vuoden urakasta spraymaalaamalla  "Martti on homo".  Kesäpoika pesi  tahroja parhaansa mukaan. Yksi puusiiven ikkuna oli myös särjetty.

OTIN muutaman kuvan ja tallensin niitä  clIpsiin, joka kertoo Auroran rakennuksen siirtymisestä Lippajärveltä Järvenperään.  Kiinnostunut löytää  esityksen  u-tubesta tästä linkistä.

Ei kommentteja: