Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, lokakuuta 31, 2012

Joulun Luokanopettaja-lehti painoon

Luokanopettaja 4/12:n sisällysluettelo on näyttävä!
LUOKAN-OPETTAJA- LIITTO julkaisee Luokan-opettaja-lehteä. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Vuoden viimeinen numero ilmestyy marraskuun puolivälissä.

TULOSSA on oikein jäntevä joulu-
lehti. Mukana on niin koulutus-
politiikkaa kuin järjestö-
asiaa. Matti Sippola on tehnyt reportaasin Peruskoulu 40-
vuotta- juhlasta.

Lehden keynote-
juttu on opetus
hallituksen pää-johtajan Aulis Pitkälän haastattelu. Saamme tuoreita tietoja Salon opettajien lomautuksista. Alan kiinnostavia kirjoja esitellään

Luemme parikin juttua uusista tavoista järjestää kemian, fysiikan ja teknologian opetusta- sekä opettajien täydennyskoulutusta.

Luvassa on myös ihan käytännön vinkkejä:  mm. joulunäytelmän käsikirjoitus, askarteluohjeita ja ideoita vuorovaikutustaitojen kehittämiseen.  Ja kaupan päälle tietysti vakavia ja kevyitä kolumneja tutuilta kirjoittajilta.  Lehden pääkirjoituksessa vaaditaan työaikaa alkavalle ops-työlle.

Inger Sundblad jää eläkkeelle - myös Luokanopettaja-lehdestä

TÄHÄN numeroon päättyy myös Inger Sundbladinl pitkäaikainen pesti lehden toimitussihteerinä.  Lehden toiseksi viimeisellä sivulla on Ingen 52. (ja siis viimeinen) kolumni sarjassa "Vaikeneminen hopeaa".  Inger tarttui tehtävään nuorena opettajana 1970-ja 80-lukujen taitteessa ja liittyi legendaarisen päätoimittajan Pekka Varismäen toimitukseen.  90-luvun puoliväliin saakka hän itse myös "saksitaittoi" lehden. Oi niitä aikoja!

 KAUNIS  kiitos vuosikymmenien työstä luokanopettajien hyväksi. Inger on luvannut jatkaa vielä tovin  Luokanopettajan päiväkirjan työryhmässä. Lähes koko päiväkirjan yli 20-vuotisen historian ajan Inge on vastannut mm. päiväkirjan kuvituksesta. Ingen käsialaa on myös päiväkirjan paljon kiitosta saanut kannen kuvio.

ELI samalla tiedoksi myös se, että lehdessä avautuu vuoden vaihteessa kiinnostava posti: toimitussihteerin tehtävä.  Kiinnostuneet ottakaa yhteyttä.

Ei kommentteja: