Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, lokakuuta 15, 2012

Aamulla oli kaksi päivää syyslomaan

SE ei ole uutinen, että juuri nyt kouluissa eletään opettajien työhyvinvoinnin  kannalta stressaavinta aikaa. Asia on tieteellisesti todistettu jo vuosia sitten. Tuolloin esitettiin, että olisi ehdottoman järkevää sijoittaa lokakuulle viikon mittainen syysloma.

Monesta syystä niin pitkää lomaa ei ole ehdotuksista huolimatta saatu aikaan. Mutta meillä Aurorassa alkaa huomenna viimeistään klo 14.15 syysloma. 3+2-loma  tulee tosi tarpeeseen.

TÄNÄÄN rehtorin  työlistalla tärkeimmäksi asiaksi nousi  huoli niistä muutamasta oppilaasta, joilla on tosi isoja jopa vakavia vaikeuksia koulunkäynnissä. Joukossa on isoja  ja ihan pieniä lapsia.  Koulu on monen  näiden huolen osalta ihan kädetön.  Esim. tänään  omassa     -kauppassamme sattuneeseen  näpistystapaukseen koululla ei ole edes toimivaltaa puuttua.  Vaikka mieli kuinka tekisi.

OLIN suorastaan järkyttynyt lukiessani aamulla Hesarista, kuinka totaalin ulkona monet asiantuntijat ja jopa opetusministerimme ovat toistuvasti väkivaltaisesti käyttäytyvien oppilaiden tilanteesta.  Meillä on kamalia kokemuksia näistä asioista. Väkivallalle on saatava ehdoton nollatoleranssi koulussa. Toistuvasti väkivaltaa käyttävä oppilas ja hänen perheensä tarvitsevat moniammatillista apua- ja heti.

NOIDEN huolien rinnalla on pikkuasia, että Tilakeskus jatkaa Auroran koulun uudisrakennuksen suunnittelua aikataululla, jossa koulu olisi valmis vasta syksyllä 2016. Esitin kuitenkin suunnittelukokouksessa syvän paheksuntani asiasta.

ONNEKSI huomenna on uusi päivä.  Varmaankin parempi.
  

Ei kommentteja: