Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, lokakuuta 16, 2012

Syyloma alkoi!

AURORAN syysloma on siis alkanut. Päivä sujui reippaasti mm. Unicef-kävelyn  merkeissä. Mukava tiistai. Saatiin paljon aikaan, myös ikävien asioiden saralla.

NYT rexillä on kolme päivää aikaa tehdä taas kaikki se, mikä on jäänyt rästiin. On sitä taas kertynytkin puolikas Ikea-kassillinen.  Ja kunnianhimoisin niistä on siivota konttori turhista papereista ja  kansioista. Työ, joka jäi kesällä kesken.

JA eipä aikaakaan, kun ollaan taas maanantaissa ja lomalaiset palaavat koululle. Hyvää lomaa kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi herran jestas! 1:Lapset pannaan kävelemään kelistä välittämättä vähintäänkin kyseenalaisen keräystavan ehdoilla.
2:Koulusta tulee reppupostina kokoomuksen paikallisen Tukiaisen vaalimainos 196.
3: Mihin sitä kouluun kerättyä rahaa pannaan vuodessa muuhun kuin Bändikamoihin ja arvonimiin. Kähmintä on tällä tasolla siis!

Martti kirjoitti...

Hei. Ja kiitos kirjeestä, vaikka sen sävy on kurjan mustanpuhuva. Periaatteessa en julkaise tässä blogissa nimettömänä lähetettyjä vihakirjoituksia. Mutta tehdään nyt poikkeus.

1.a) Keli oli ihan tavallinen syyskeli. Miksi kävely olisi pitänyt siirtää? Eivät lapset ole sokeria. Palaute lapsilta oli tosi innostunutta.

1b) MItä tarkoitatte sillä, että perinteinen Unicef-keräys on kyseenalainen? Meistä on erinomaista, että koulu ei joudu millään lailla käsittelemään rahoja.

2) Ei koululla ole lupaa lähetettää mitään vaalimainoksia. MItä tarkoitatte Kokoomuksen paikallisella Tukiaisella 196?

3a) MItä tarkoitatte kouluun kerätyllä rahalla? Koulu ei ole kerännyt mitään rahaa vanhemmilta. Koulu ei saa rahaa kerätä.

Luokkatoimikunnat (siis vanhemmat) saavat kerätä rahaa oppilaiden retkiin jne. Siihen heillä on oikeus Opetushallituksen ohjeiden mukaan. Kenenkään ei kuitenkaan ole pakko antaa rahaa. Kullakin luokkatoimikunnalla on vastuuhenkilö, jolta voi kysyä rahojen suuntaamisesta.

3b) Jos tarkoitatte Koti ja Koulu ry:tä, yhdistys on antanut varoja mm. stipendeihin, koulun kerhotoimintaan, luokkapalloihin, se maksoiu erilaisen vanhempainillan kahvitarjulun jne. Yhdistys on rekisteröity yhdistys, ja sillä on lakisääteiset toiminnan tarkastajat. Rahojen käytöstä kannattaa kysyä yhdistyksen toimihenkilöitä.

3c) Bändikamoihin ei ole kerätty eikä saatu rahaa vanhemmilta keräämällä. Mitä tarkoitatte?

3d) Minulla ei ole mitään tietoa siitä, että vanhemmilta olisi kerätty rahaa arvonimiin. Koulu ei missään tapauksessa käytä rahaa kenenkään arvonimiin.

3e) Ketä syytätte kähminnästä? Toisia vanhempia? Minua? Jos teillä on pieninkin aihe epäillä, että minä rehtorina käytän koulun rahoja väärin, pyydän teitä tekemään rikosilmoituksen asiasta.

Joka tapauksessa hyvää syyslomaa. Toivottavasti Teillä on huomenna parempi päivä.