Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, toukokuuta 11, 2012

"Yleisliittolainen" OAJ:n kevätvaltuustoCLIPSI  kevätvaltuuston tunnelmista on kuvattu  iPhonella ja työstetty iMovien trailerilla.

OAJ:n korkein päättävä elin: valtuusto kokoontui Hämeenlinnan Aulangolla  10 –11.5. Minä olen yksi OAJ:n valtuutetuista, ja olin siksi poissa koulusta torstain ja perjantain.

Valtuusto valitsi uuden hallituksen, jonka toimikausi on kaksi vuotta. Kevätkokousen asialistalla oli paljon tavanomaisia järjestöasioita. Sopuisasti mentiin. Tunnelma oli koko ajan iloinen ja erittäin yleisliittolainen - siis yhtenäinen. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ennusti lamavuosien paluuta koulutukseen. Hän vaati opetuksen laatua ja määrää säätelevien normien tiukentamista heti -  ennen kuin hallituksen päättämät mittavat leikkaukset purevat täydellä tehollaan koulujen työhön. Erityisen karmeita olivat tiedot aikuiskoulutuksesta, ammattikorkeasta ja yliopistomaailmasta. OAJ:n valtuusto hyväksyi järjestölle sen kansainvälistä toimintaa ohjaavan strategian, jossa korostuu mm. solidaarisuus kehittyvien  maiden ay-toimijoita kohtaan.

Perjantai-aamuna valtuusto osallistui  myös järjestön  tulevaisuustyöhön. Porukka oli jaettu noin viiden hengen ryhmiin. Kunkin ryhmän piti tunnistaa muutoksen kannalta olennaisia toimintaympäristön elementtejä ja pohtia kuinka niihin voitaisiin vaikuttaa myönteisesti. Minä sain olla samassa ryhmässä mm. Piritta Hellbergin ja Niilo Hirvosen kanssa.

VALTUUSTO  valitsi ilman riitoja  järjestölle uuden hallituksen. Luokanopettaja-erityisopettajataustalta sinne pääsivät  mm. Timo Kettunen Oulusta,  Petri Kääriäinen Jyväskylästä, Kari Kinnunen Vantaalta ja Laura Nurminen Helsingistä. Espoolaisilla on kaksi varapaikkaa: Heli Haarolla ja Leena Taimela-Heleniuksella. Hallituksen kokouksiin osallistuu myös valtuuston II varapuheenjohtaja Matti Sippola Seinäjoelta. OAJ:n hallituksen varapuheenjohtajina  jatkavat  Kari Kinnunen (hieno juttu!)  pääluottamusmies, lehtori Päivi Koppanen Tampereelta ja LTOL:n puheenjohtaja Anne Liimola.

KUVA: Keväällä 2011 sain läpi ponnen, joka koski selvitystä opettajien koko työn saamisesta työajan ja palkkauksen piiriin. Sen tein Prinsessa Ruususen paidassa.  Tänä keväänä päällä oli Elvis- paita.

KOKOUKSESSA hyväksyttiin myös valtuutettujen tekemiä ponsia. Ponnet ovat toivomuksia. Yksi hyväksytyistä oli minun ja Karjalaisen Sarin ponsi, joka koski opettajien  vakuutusturvan aukkojen tukkimista sisäilma- ja väkivaltatapauksissa.  Ponsi sai  paljon ystävällistä huomiota. Kaikki muutkin ponnet hyväksyttiin - se ei ole ihan tavallista. Luokanvalvojan korvausta haluttiin laajentaa. Jne.

KAIKKIAAN valtuusto sujui mainiosti. Järjestelyt toimivat. Ruoka oli hyvää. Harmi, että aikataulu oli niin tiukka, että kylpylään en ehtinyt. Aktiiviset ihmiset ovat mukavaa seuraa. Minulla oli ilo saada samaan pöytäseurueseen  mm. opettajaksi opiskelevien uusi puheenjohtaja Petra Junno.  Oikein viehättävä nuori daami Kajaanin OKL:lta.

Ei kommentteja: