Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, toukokuuta 18, 2012

OAJ ajamaan parannuksia opettajien vakuutusturvaan

TUOREESSA Opettaja-lehdessä sivulla kuusi on Heta Lievosen kirjoittama juttu: Huoli vakuutusturvasta herätti valtuuston

Jutussa kerrotaan, kuinka OAJ:n valtuusto ajaa parannuksia työnantajien vastuulla olevaan opettajienvakuutusturvaan. Huolena on opettajien turvallisuus työssään. Poimin jutusta muutaman lainauksen:
-Työssä voi tulla ruumiiksi, voi menettää henkensä tai terveytensä. Näin OAJ:n valtuutettu, espoolainen rehtori Martti Hellström alusti ponsiesitystään OAJ:n valtuuston kokouksessa viime viikon torstaina. Hellström puhui sisäilmaongelmista ja opettajiin kohdistuvasta väkivallasta ja vaati, että työnantajan vakuutusturvan pitäisi korvata opettajien terveydelle aiheutuneet vahingot täysmääräisesti. 
Ponsiesityksen jälkeen valtuutettujen rivistöstä nousi sankka lappumeri kannatuksen merkiksi.
Valtuusto päätti edellyttää, että OAJ:n hallitus yhdessä Akavan kanssa ryhtyy kaikkiin tarvittaviin toimiin asian edistämiseksi. Tavoitteena on, että työnantajan huolehdittavaksi säädetty vakuutusturva saadaan kattamaan täysimääräisesti kaikki ne kulut, joita opettajille aiheutuu muun muassa oppilaitosten ja päiväkotien sisäilmaongelmista ja väkivallan uhriksi joutumisesta työpaikalla."
Jutussa jää kertomatta opettajamme Sari Karjalaisen merkittävä osuus tämän ponnen taustalta. Mutta mehän  tiedämme ja muistamme sen.

Ei kommentteja: