Kirjoja

Kirjoja

torstaina, toukokuuta 31, 2012

Iloa ja haikeutta

KOULUN kevätjuhliin Tapiola-saliin saapui kaksi salillista lapsia ja aikuisia. Ensimmäisessä esityksessä luovutettiin luokanopettaja Katri Schiraylle hopeinen kynttilänjalka tunnustuksena 20 vuoden työstä espoolaislasten hyväksi.

Sitten katsottiin leffaa.  Vinskin ensimmäinen kertomus näyteltiin, koska se oli elokuvan koostajalta hukkunut. Väinö Lehti ja Jukka Jokiranta näyttivät auroralaiseen tapaan, kuinka tällaiset ongelmat ratkaistaan luovasti.

Arvelen, että väkeä oli yhteensä lähes 700. Paikalla oli myös rexin oma esimies hallintopäällikkö Tapio Erma sekä Opettaja-lehden toimittaja Matti Rutonen.  Hienoa.

Vinski-leffoja myytiin noin 70 kpl. Ensimmäisen version saa vaihtaa kaikki kertomukset sisältävään versioon  tuomalla vanhan dvd: n koululle. Kunhan ne ovat valmiit.

VINSKI-paitojen jako jatkuu huomenna. Tänään vain pieni osa lunasti tilauksensa.

Haikeutta

TÄNÄÄN tuli päätös, että koulun on itsensä ratkaistava, kuka koulunkäyntiavustajistamme joutuu vaihtamaan työpaikkaa. Aikaa on yksi päivä. Enpä kirjoita tästä asiasta enempää.

Pidimme myös opettajien kesken palaverin ensi lukuvuoden toiminnan taloudellisista reunaehdoista.  Päätimme irtautua oppimiskeskusverkostosta, jotta voimme keskittyä perustehtäväämme tilanteessa, jossa resurssimme vähenevät. Lähetimme asiasta kirjeen opetuspäällikölle, ja hän kirjoitti ymmärtäväisen, kauniin vastauskirjeen.

Ei kommentteja: