Kirjoja

Kirjoja

torstaina, huhtikuuta 19, 2012

Luokanopettajaliitto vastustaa Helsingin suunnitelmia


Luokanopettajaliitto. Mediatiedote 19.4.2 012. Julkaisuvapaa heti.

Helsingin koulutoimen leikkausten kohteena pienet oppilaat

Luokanopettajaliitto ei hyväksy Helsingin kaupungin suunniteltuja määräaikaisten opettajien palkkojen leikkaamisia (Opettajat palkattaisiin kesäkuun loppuun, ja he jäisivät työttomiksi heinäkuun ajaksi MH).

Suunnitelmat kohdentuvat suoraan perusopetuksen pienimpien oppilaiden koulunkäyntiin. Määräaikaiset luokanopettajat siirtyvät naapurikuntien kouluihin opettajiksi, ja näin monet pienimmät oppilaat menettävät tutun ja turvallisen luokanopettajan koulunkäynnin arjestaan.

Luokanopettajaliitto ei voi hyväksyä Helsingin kaupungin eikä muidenkaan kuntien leikkaussuunnitelmia määräaikaisten opettajien palkkaamisen kautta. Vahva perusopetuksen pohja on kaikkien kuntien perusopetuksen tärkein velvollisuus. Siitä ei voi kukaan lipsua millään tavalla.
- Pienten lasten kautta tehdyt leikkaukset ovat velkaa, mitä pienimmille koululaisille ei voi koskaan maksaa takaisin. Luokanopettajaliitto vaatii Helsingin kaupungilta arvovalintoja, millä yhteiskunnan peruspalvelut pystytään tarjoamaan niin laadukkaina, mitä valtakunnan pääkaupungilta odotetaan esimerkkinä muulle maalle, toteaa Luokanopettajaliiton puheenjohtaja Matti Sippola.


Matti Sippola
puheenjohtaja
Luokanopettajaliitto ry
040 755 2615

Luokanopettajaliitto on omaa luokkaa opettavien opettajien ja 1-6 -luokkien rehtoreiden valtakunnallinen yhdistys. Se on Suomen suurin pedagoginen  ainejärjestö, joka toimii hyvässä yhteistyössä Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n kanssa. Luokanopettajia on kaikkiaan noin 16 000.

Ei kommentteja: