Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, huhtikuuta 03, 2012

Auroran väkeä MTV3:n "45 minuuttia"- ohjelmassa keskiviikkona

5a:n oppilaita haastatellaan. Vuorossa Sofia.
ORIVEDEN ampumistapaus ja kouluja uhkaavat määrärahaleikkaukset ovat tkeskiviikon MTV3:n "45-minuuttia"-ohjelman teemoja.

Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila oli usuttanut toimittaja Raija Kantomaan Auroraan kysymään, miltä asiat yhdessä, tavallisessa koulussa näyttävät.

Toimittaja ja kuvaaja Kalle tallensivat kameralle neljän 5a-luokkalaisen  ja rexin haastattelut. Kysymykset olivat vaativia: Pelottaako? Pitäisikö kouluihin saada metallinpaljastimet? Mitä tekisit, jos ? Jne. Lapset vastasivat fiksusti ja kauniisti. Todennäköisesi ohjelmassa vilahtaa myös pätkiä, joissa näkyy kaukaa muitakin oppilaita. Kannattaa siis katsoa.

REXILTÄ kysyttiin mm. kantaa koulujen määrärahaleikkauksiin. Kannan voitte arvata. Toki oli pakko ja ilo todeta, että espoolaispäättäjät panostavat koulutukseen. Valitettavasti tilanne ei ole kaikkialla lainkaan sama.

Turvallisuusasioista totesin ihana omana mielipiteenäni, että 90-luvun laman  jälkeen opettajille on siirretty melkoisesti muiden organisaatioiden tehtäviä. Olen  sitä mieltä, että armeijan, poliisin, palolaitoksen tai lääkärien tehtävien valuttaminen koululle ei  todellakaan ole järkevää. Opettajien iso tehtävä turvallisuustyössä on rakentaa koulusta sellainen yhteisö, jossa jokaisesta välitetään eikä  ketään kiusata. Siihen  tarvitaan aikaa. Varsinainen yhteiskunnan turvallisuuden takaaminen on sitä varten perustettujen instituutioiden tehtävä - jo osaamisenkin vuoksi.

45 minuuttia ohjelma tulee ulos MTV3-kanavalta  keskiviikkona  4.4.2012 klo 20.00. Sen voi jonkin aikaa katsoa MTV:n katsomossa.

Ei kommentteja: