Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, maaliskuuta 12, 2011

Vuoden luokanopettaja on Sirpa TikkalaYKSI  merkittävistä tekijöistä Pisa-ihmeen takana on suomalainen akateemisesti ja tutkimuspohjaisesti koulutettu luokanopettaja, joka luo ensimmäisten kuuden kouluvuoden aikana vahvan perustan suomalaislasten osaamiselle. Luokanopettajien oma pedagoginen järjestö Luokanopettajaliitto valitsee vuosittain vuoden luokanopettajan.

Vuoden luokanopettajan on täytettävä kovat vaatimukset. Hänen on oltava osaava, pedagogi, empaattinen, taitavasti toimiva, ajan tasalla ja aktiivinen.

Ensimmäinen vuoden luokanopettaja valittiin vuonna 1999. Hän oli opetusneuvos Pekka Leinonen Kauniaisista. Hänen jälkeensä kunnia on osunut seuraaville luokanopettajille: Vesa Purokurulle Jyväskylästä (2000), Seppo Heinoselle (2001) Nurmosta, Riitta Cederqvistille Lahdesta (2002), Anna-Maija Riskulle Jyväskylästä (2003), Sirpa Wassille Espoosta (2004), Riitta Moilaselle Oulusta (2005), Reima Viitalalle Multialta (2006), Elina Hiidenpalolle Helsingistä (2007), Jaana Lemminkäiselle Lahdesta (2008), Aila Keturille Vantaalta (2009) ja Elina Romppaiselle Raahesta (2010).

Vuoden luokanopettaja Sirpa Tikkala

Luokanopettajaliiton hallitus on valinnut 13. kerran vuoden luokanopettajan. Valinta osui tällä kertaa osunut kasvatustieteen maisteri Sirpa Tikkalaan. Tikkala on valmistunut kasvatustieteen maisteriksi Oulun yliopiston OKL:sta vuonna 1997. Hän on toiminut luokanopettajana Pudasjärvellä Ala-Siuruan koulussa ja Kiimingissä Jäälin koululla.

Aktiivinen luokanopettaja on ehtinyt olla monessa mukana. Erityisesti hän on ansioitunut tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön monipuolisena kehittäjänä.

Ei kommentteja: