Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, maaliskuuta 18, 2011

Auroran Prinsessa Ruusunen ja prinssi Florestan

"Oikean" Prinsessa Ruususen tähdet
Tuula Rosenqvist ja Martti Kataja.
EILEN sitten nytkähti koko koulun elokuvaprojektimme ison askeleen. Aloimme jakaa rooleja.  Ensimmäisenä oli vuorossa kaksi pääroolia: 15-vuotias prinsessa ja prinssi Florestan. Kumpaankin rooliin oli useita hakijoita, ja valinta oli  raadillemme (minä ja opettaja Sirpa Juvonen) vaativa.  Mutta valittava on. Prinsessaksi valittiin puolen tunnin valintasession pohjalta neljännen luokan Helmi ja prinssiksi kuudennen luokan Akira. Eri yhdistelmistä he näyttivät toimivan parhaiten yhdessä.

Toki muita päärooleja halunneita voi harmittaa. Onneksi hyviä rooleja oppilaille riittää. Ensi viikon loppuun mennessä selviää, ketkä näyttelevät leffassa prinsessan lapsuuden ystävää, 12 hyvää haltijaa, urheita ruusuihin kuolevia prinssejä, hovimarsalkkaa, vanhan kuningattaren palvelijaa,  pääkokkia apulaisineen, prinsessaa vauvana ja 5-vuotiaana,  muistelevaa kansalaista,  Aurora-prinsessa, Aamu- prinssia ja Ruususen palvelijatarta. Lisäksi on tarjolla ns. ryhmärooleja: ruusut ja taistelevat prinssit, hoviväki, kansa, sotilaat. Leffassa  näkyy  laulajia (kuoro), tanssijoita ja  akrobaatteja.  Ehkä tonttujakin.

Itse yritän opetella  viikonlopun aikana käyttämään uutta editointiohjelmaamme: FinalCut Express4 ja erityisesti sen greenscreen-ominaisuutta.

Ei kommentteja: