Kirjoja

Kirjoja

torstaina, maaliskuuta 17, 2011

Seuraava lukuvuosi näkyy jo

Päivitetty 19.3 ja 20.3.

MAALISKUUSSA ainakin hallinnon on jo vakavasti alettava suunnitella seuraavaa lukuvuotta. (1) Lukuvuoden työ- ja loma-ajat on  päätetty jo syksyllä.

syyslukukausi ti 16.8.2011 – to 22.12.2011
syysloma to 13. – pe 14.10.2011
joululoma pe 23.12.2011 – su 8.1.2012
kevätlukukausi ma 9.1.2012 – la 2.6.2012
talviloma viikko 8.

Koulukohtaiset lauantaityöpäivät voivat vielä hieman niitä muunnella.


Lisäys: Aluerehtorikokouksessa tarkentui, että ainakaan toistaiseksi  koulujen omia lauantaityöpäiviä ei saada yhtenäistettyä Espoossa.  Joten Auroran johtokunta voi edelleen anoa  työpäiviksi  perinteittemme mukaan lauantaita 17.12.-11 (joulunäytelmä)  ja 10.3. -12 (Aurorapäivä).  


Samalla saadaan kaksi vapaapäivää. Vapaapäivät voisivat  sijoittua:

  • syysloman yhteyteen. Saisimme sen nelipäiväiseksi sijoittamalla koulukohtaiset vapaat tiistaille ja keskiviikolla 11.10 ja 12.10.
  • maanantaille 5.12 (tiistai 6.12 on itsenäisyyspäivä)
  • pääsiäisloman yhteyteen esim. to 5.4.
  • vappuaattoon maanantai 30.4. ( tiistai 1.5. on vapaapäivä)
  • perjantaihin  18.5 ( helatorstai 17.5. on vapaapäivä).


(2) Kutosluokkalaisten yläkoulupaikat lienee jo jaettu, ja lautakunta vahvistaa ne virallisesti tänään.

(3) Alakoulut saavat vielä muutaman viikon jännittää, kuinka lautakunta päättää sijoittaa uudet esikoululaiset, ekaluokkalaiset ja mm. starttioppilaat.

(4) Niinikään auki on viekä erityisluokkien sijoittelu eri kouluihin.
Lisäys: Meille ei pitäisi olla tulossa uusia erityisluokkia. Vastuualueemme on ryhmäintegraatio.

TÄNÄÄN rexi-infossa nähdään (5) lopullinen kaava, jolla ensi lukuvuoden ns. tuntikehys jaetaan.
Lisäys: Kaava esiteltiin Kehystä on  hieman tiukkennettu  mm. siksi, että erityisluokkien määrä on kasvamassa. Pääsen laskemaan ensimmäisen arvion tänään, kun sen sähköinen versio tulee kouluille.

Ymmärtääkseni joudumme vielä odottelemaan (6) Opetushallituksen ns. POP-rahojen jakoa espoolaiskoulujen kesken (ylimääräistä rahaa, joka käytetään luokkakokojen pienentämiseen ja kerhotoimintaan). Kun kaava saadaan, rehtorit voivat alustavasti laskea, kuinka moneen  oppituntiin viikkossa koululla on varaa. Se taas määrittää, kuinka monta opettajaa tarvitaan.
Lisäys: Rehtori-infossa arkentui, että POP-raha jaetaan maaliskuun aikana. Espoon sai täksi vuodeksi hieman vähemmän rahaa kuin viime vuonna. Päätös ylimääräisesta kerhorahasta tullee huhtikuun aikana. Ilmeisesti sekin summa on tänä vuonna pienempi, koska kaikkia kerhotunteja ei oltu pidetty.

(7) Hyvin tärkeä seikka seuraavan lukuvuoden suunnittelulle on, keitä opettajia taloon saadaan. Aurora odottelee hallintopäällikön päätöstä yhdestä virkavaalista.
Lisäys: Päätökset ovat allekirjoitusta vaille valmiit. Osa rehtoreista joutuu vielä kutsumaan lisää hakijoita haastatteluun. Oikeusturvan vuoksi haastatteluja pitäisi olla viisi.  


Sen jälkeen odottelemme lupaa panna auki ns. määräaikaiset opettajan tehtävät. Meillä tällaisia tehtäviä tullee kevään mittaan hakuun 7-8 kpl.

Ei kommentteja: