Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, heinäkuuta 26, 2010

Takaisin töihin

Vieläköhän sitä osaa koululle?
JAA-A. Edessä siis ensim- mäinen työpäivä. Ennen konttorille lähtöä hain vähän vauhtia muutamalta edelliseltä kesältä. Kuinkas paluu silloin onnistui?

 2009 
Ilma oli tuolloinkin  harmaa, ja sateinen, mikä sopi hienosti.  Päivä kului konttorilla omassa seurassa pääasiassa vanhoja asioita mieleen palauttaessa. Järjestelin tehtävälistoja. Tuntikehys tuli tsekattua. Noin 590 (vuonna 2009: 612, vuonna 2008: 604,  vuonna 2007: 596). Sisäposti ei vielä kulkenut, ja  sähköpostissakin oli  hiljaista. ELA-opettajan rekrytointi oli tuolloin kesken.  "Sanoisin että varsin ilomielinen työpäivä".
 2008 
Kaksi vuotta sitten olimme juuri olleet kesällä poisnukkuneen opettajamme Juha Hyvärisen  hautajaisissa,  Ja olin onnellisen tietämätön, että kohta koulu tulisi palamaan.  Aamulla tovi töitä kotona. Sitten konttorille. Paperiroskisten tyhjennystä.  Tuntikehyksen tsekkaus. Seurustelua  koululla piipahtaneiden opettajien kanssa. "Oman ensimmäinen työpäiväni jätin etuoikeutetun kevyeksi!"
 2007 
Aaamulla tein  hommia kotona. Ensimmäisen päivän tavoitteena oli laskea suunnittelussa tarvittava "lopullinen" kehys, laatia työlista ja aloittaa lukkariketjujen teko. Etuoikeutetun kevyt päivä näytti kuitenkin väsyttävän. Nukuin työpäivän päälle oikein tunnin nokoset. Touhusin ihan ahkerasti. Virkapäätökset nippuun. Kehys laskettiin. Työlistan koonta käyntiin. Pitkät pedagogiset keskustelut SixMixII:n vetäjien Ripan ja JJ:n kanssa. Luulen, että löysimme harrastusryhmille nyt toimivamman konseptin, kuin viime vuonna. Vespalähettinä postia virastoon. 
 2006 
"Ensimmäinen työaamu taas edessä. Ei se kuulema kenellekään ole herkkua. Tavallisesti olen kyllä jo tässä vaiheessa ihan innokas koulutöihin, nyt olisin voinut kehitellä omaa päätäni vielä viikon verran.
Mutta ei auta. LUKKARIT on tehtävä loppuun.";" Ensimmäinen työpäivä kannattaa organisoida kuulema lempeästi ja käyttää aikaa orientoitumiseen. Tavoitteeni on päivittää tänään tehtäväkortisto ja aloittaa 3-6-luokkien luokkarien pohjatyöt. Hyvä pohjatyö nopeuttaa sitten istumista Kurren (lukkariohjelman) äärellä. Jos nyt koneet toimivat. Ainakin eilen hallinnonverkko oli jumissa. Ja jos ilma säilyy kauniina, illansuussa vaimoa vastaan ja vaikka vielä hetkeksi rannalle.Miksi siis murehtia. Kyllä se tästä."

TÄNÄ KESÄNÄ  Nyt se on kokonaan takana:ensimmäinen työpäivä. Loma oli ilmeisesti loistava, koska en yhtään muistanut, mitä missäkin kansiossa on tai missä ne ylipäätään ovat. Viimeinen opettajapäätöspaperi. Palkkatoimiston kanssa asioiden selvittelyä. Virkapostin tyhjennystä. Hoidettavien asioiden muovitaskupinon kasvattamista. Kommentit uusiin ops-sivuihin valmiiksi opetuspäällikölle. Kehyksen laskin. Vähän tiukille vetää 540 (eikä siinä ole leikkausvaraa- mutta oppilaita liikkuu vielä).  Aurinko paahtoi tyhjän koulun tulikuumaksi. Klo 15 olin kypsä lähtemään kotiin.

Ei kommentteja: