Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, heinäkuuta 30, 2010

Ensimmäinen työviikko pian takana
AIKA on hupaa.  Ensimmäisen viikon viides työpäivä alkaa, mutta tehtävää riittää. Rexin tärkein kesäduuni: lukkarit seisovat vielä. Miksi? Ensi syksyn palkkabudjetti on sen verran tiukka, että ensimmäistä kertaa, joudun tosi tarkkaan pohtimaan jo etukäteen opettajien ns. vaihtotunteja. Pitkän aikaa  vaihtotunneilla on ensisijaisesti kohotettu opetuksen laatua, nyt niillä tasataan työtä.

Paljon on kuitenkin saatu jo aikaankin. Tiimeille on monistettu ajantasaiset opetussuunnitelmat. Henkilökunnan ryhmäytymisseminaarin (lauantai 14.8)  vaatima paperityö on hoidettu.  Uutta Sirpa-opettajaa on perehdytetty. Avoinna olevat työtehtävät on koottu ja niputettu.

Eilisen  ilouutinen oli, että kouluterveydenhoitajamme Anu Kiesvaara saa jatkaa meillä. Lisäksi hänen työaikansa kasvaa syyskuusta alkaen 18:sta tunnista 20:een.  Toinen mukava asia oli, että psykologin ja kuraattorin työtilaan asennettiin lyhennetty verhotanko. Sain myös tiedon, että lupaa koulun liikennejärjestelyjen vaatimille rakennustöille ollaan anottu.

Ratkottavaa riittää lukkarien lisäksi. Varastotilapula on huutava. Mihin sijoitamme nyt psykologin ja kuraattorin työtilassa olevat kuvataulut jne.? Entä hienot, uudet  liikuntavälineet? Pitääkö toinen jumppasalin pukuhuone ottaa varastoksi?  Arkiryhmälle tulee töitä suunnittelupäiväksi.

ONKO vauhti hiipunut. Millainen oli tunnelma muutamana aikaisempana vuonna?

2009
Viime kesänä koulun kanslian ovia tuunattiin. Mieli oli hyvin valoisa. Sikainfluenssaepidempia pelotti. 
Koulutoimessa oli tehty varsin rajuja säästöpäätöksiä, jotka olivat tuolloin voimassa (sijaiskielto, määrärahojen käyttökielto, virkojen täyttökielto). Itse pohdiskelin vaihtoehtoisia, vähemmän toimintaa vaurioittavia keinoja.
Näihin aikoihin näyttää minuun  iskevän jonkinlainen "muisteluvimma". Viime vuonna ajelin Vespalla nuoruuden työpaikkoja tsekkaamassa. Juuri nyt huomaan kokoavani muistoja 30 vuoden takaa Kettutien Nuorisoteatterin ajoilta.
2008
Kaikki energia näytti hyvin kuluneen koulun tulipalon aiheuttamiin kiireellisiin töihin. Huh. Ei siitä sen enempää. 
2007
Vuosi sitten koululla oli ollut piipahdellut paljonkin porukkaa. Sarpilan Jukka oli juuri lähdössä rexiksi Niittykumpuun. Muisteluvimma näytti vieneen omaan ensimmäiseen rehtorikesään. Lukkarien pohjatyö oli tehty.   

AIKA hyvältähän tilanne nyt näyttää. Ja tämä päivä vielä aikaa tehdä se paremmaksi. Nyt duuniin.
KELLO on jo ilta. Kävin läpi sähköpostit lähes kesäkuun alkuun saakka. Kokosin ja monistin opettajille oppimiskeskuksen lupaamat koulutustilaisuudet. Tulostin lukuvuosisuunnitelman  uuden lomakkeen.

Talo oli täysin hiljainen. Ei ristinsielua missään. Sähköpostissakaan ei mitään elonmerkki. Olenko ainoa töissä :-)

Ei kommentteja: