Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, heinäkuuta 28, 2010

Kolmas kerta toden sanoo

Tältä Auroran koulu näyttää GoogleMapissa.
TÄNÄÄN siis kolmas työpäivä. Aamupäivän  olen tehnyt töitä kotona. Päivitän  parhaillaan muutoksia vuoden 2005 opsiimme niin, että sen saa monistettua uusille opettajille luettavaksi. Niinikään on tulostettava Espoon opsin oppiaineiden sisällöt.

Puhelin on pirissyt mukavasti.  Saamme mahdollisesti kolme uutta oppilasta. Jokainen oppilas tuo (ja vie)  repussaan tunteja (= rahaa), ja niille  on nyt käyttöä, kun  varsinainen budjetti on meillä aika niukka.

Kuten joku saattaa muistaa, jouduimme keväällä tekemään isohkoja leikkauksia mm. kerhotoimintaan, koska  kokonaisbudjettiin siirtymiseen liittyi merkittäviä muutoksia palkkioiden maksatuksessa. Leikkausten avulla kuroimme umpeen muutoin syntymässä olleen aukon palkkamenojen ja käytössä olevien palkkarahojen välillä. Nyt meidän pitäisi pysyä budjetissa "tasaisen vauhdin" %-lukujen mukaan.

Puolilta päivin menen konttorille. Lukkarien taustatyö vaatii tarkkuutta, nyt kun tunnit ovat tiukoilla. Opetusvelvollisuuksia täytynee täyttää erityistehtävillä ja kerhoilla, ja  oppiaineita  jouduttaneen vaihtelemaan opettajalta toiselle, jotta kaikille saadaan riittävä määrä opetusta. Aikaisempina vuosina liikkumavaraa on ollut enemmän.

Kielten, tekstiilityön  ja liikunnan opetusryhmien muodostamisessa, sekä ryhmien määrän että niiden opettajien määrittelyssä on eniten haasteita. Mutta jos tuo  pohjatyö onnistuu, itse lukkarien teko sujuu sitten  kohtuullisessa ajassa.

Ei kommentteja: