Kirjoja

Kirjoja

torstaina, heinäkuuta 29, 2010

Jotain uutta pitkästä aikaa: resurssikoulu!

UPEAA. Ylen uutisten mukaan Pietarsaaressa avaa syksyllä ovensa harvinainen resurssikoulu. Se on maksimissaan kuuden oppilaan opinahjo lapsille, joiden opiskelu tavallisessa koulympäristössä ei onnistu.

Pietarsaaren Svedenissä sijaitsevan kerrostalon kahteen asuntoon perustettava resurssikoulu ottaa korkeintaan kuusi oppilasta: kolme paikkaa olisi pitempiaikaiseen opiskeluun ja kolme muuta intervallipaikkoja.

Resurssikoulussa ollaan aamusta myöhäiseen iltapäivään. Opetus jaetaan lyhyisiin tuokioihin, ja päivään mahtuu muuta toiminta, retkiä jne. Opettajan ohella ohjaajina on monen alan ammattilaisia. Nuoriso-ohjaaja  tukee harrastustoiminnassa. Perheohjaaja voi käydä lapsen ja hänen  vanhempiensa kanssa  keskusteluja. (Minusta mukaan tarvittaisiin vielä terveydenhoidon osaaja).

NÄIN sen pitäisi mennä:  Kun oppimisvaikeuksissa olevaa lasta autetaan ja tuetaan, vältytään monilta muilta ongelmilta, mikä myös säästää myöhemmin   rahaa. Näin lapsia autetaan pääsemään lopulta mukaan tavalliseen kouluelämään. 

Tällä hetkellä kaikkialla Suomessa on lapsia, jotka eivät kykene käymään lainkaan tavallista koulua. Heidän  opetuksensa  hoidetaan kotiopetuksena, yksityisopetuksena  tai  sairaalakoulussa. Ihan liian monelle heistä  ei kyetä järjestämään opetusta kuin yksi tunti päivässä. 

MIELENKIINTOISTA, että  Pietarsaareen haettiin mallia Espoosta. Ilmeisesti Aarnivalkean  ja Merisaappaan kouluista? Meillä vastaavia hoitavia  luokkia/kouluja  tarvittaisiin huomattavasti lisää. 

Ei kommentteja: