Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, heinäkuuta 24, 2010

Kaksi vuotta sitten paloi Auroran koululla

Voi näitä pikkupoikia.
Vantaan Poliisin kuva löytyy 
Ylen jutusta.SIITÄ on kaksi vuotta. Keskiviikkoiltana 23.7.2008 paloi Auroran koulun parakki. Huh! Eipä aavistanut Martti-rexi miehistöineen tuolloin, millainen työrurakka oli edessä. Mutta kaikki asiat kuitenkin järjestyivät: löytyi väistötilat, järjestyi bussit, saatiin vakuutusrahoja jne.

Kun lukee tänään uutisia vantaalaisen päiväkodin tulipalosta, jonka sytyttämisestä on nyt kutsuttu poliisikuulusteluihin kaksi poliisin valvontakameroista tunnistettua 10-vuotiasta poikaa, ei voi kun yrittää aavistella, millainen kauhu poikien kotona vallitsee. Tässäkin tapauksessa korvausvelvollisuus on ehkä 10 miljoonaa euroa.

Minun päähäni ei edelleenkään mahdu, kuinka suomalainen oikeusjärjestelmä voi panna pienen lapsen, joka ei ole vastuussa juuri mistään, vastaamaan tuollaisesta korvauksesta. Julmaa.

KAKSI vuotta sitten, 23.7.2008 Hesarin nettisivuilla oli juttu: "Poikien epäillään sytyttäneen Auroran koulun tulipalon Espoossa". Juttu on yhä luettavissa esim. tästä linkistä.

 Ks.  myös Essen haastattelu.

1 kommentti:

E. Krogius kirjoitti...

Hyvä muistutus että vanhemmuus on vastuullista hommaa, lapsille kannattaa puhua "tulitikkuleikeistä" ja varmistaa tai valvoa että asia menee perille.

Oliko tällaista kun minä olin nuori ? Mielenkiintoinen ihmiskunnan pitkään tuntemaa kemiallista paloprosessi kiehtoi ja palveli vaikkapa ruuanlaittamisessa tms, ja joskus erilaiset rakennelmat sai empiirisissä tutkimuksissa kyytiä.

Mutta ilkivaltamielessä? koulun tai päiväkodin alueella ?

En haluaisi lisää laskuja, vaikka tästä vakuutusyhtiöt saattavat kehittää uuden vakuutuksen, jos yhtiöt hyötyy ja vanhemmat ei luota että homma meni perille.