Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, kesäkuuta 10, 2008

Viisikko elää!ONHAN tämä aivan kahjoa, mutta näin se vain on. Olemme Jokirannan Jukan kanssa jo kahtena päivänä vetäneet " Viisikkoa Aarresaarella" jumppasalissa kahteen pekkaan. Olen dramatisoinut nyt 80 sivua kirjan 140:sta, ja toistaiseksi juttu näyttäisi toimivan. Blogia pitkään seurannut tietää, että tauti iski jo viime kesänä, kun konstruoimme samalla tavalla Oliver Twistiä kesken helteiden.

Löytämämme tapa kääntää tekstiä näyttämölle on kuitenkin tehokas. Kun repliikit lauotaan vuorotellen ääneen, heti kuulee, mikä ei toimi. Kun samalla pitää etsiä paikkaa salista, näkee heti, riittäkö tila.

Tämän päivän shokki oli, kun JJ ilmoitti, ettei hän haluaisi olla kertoja vaan Paulin isä Peter. Himpskatti. Perustelu oli ihan outo. JJ sanoi olevansa koomikko. No toisaalta, hän on raatanut jo kahdessa näytelmässä kertojana.

PS. Tänään koululla olivat Martti, Ulla, JJ, Ripa ja Hanna sekä tietysti Kari ja siivousporukka. Palkkasimme Ullan kanssa kaksi koulunkäyntiavustajaa. Nyt alkaa porukka olla koossa. Esittelimme koulua uudelle neljäsluokkalaiselle. Opetustoimenjohtaja antoi luvan laivaristeilylle. Hyvä päivä siis.

Ei kommentteja: