Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, kesäkuuta 07, 2008

Ensimmäinen kesäkeskeytysviikko takana


KUVA: Taiteellisesti terävyydeltään manipuloitu kuva koulusta (siis tärähtänyt).

- Koulun kesäkeskeytyspäivä 7/73-

NO NIIN - ensimmäinen kymmenestä kesäkeskeytysviikosta on nyt hoidettu kanta. Ilma on ollut mainio. Edellisiin kesiin verattuna olen ollut vähemmän liesussa. Hektisen kouluvuoden jälkeen onkin saatava kävellä vähän aikaan hitaasti. Varsinkin kun ei voi ajaa Vespalla (Nyyh-tänään olisi ollut Skootteriklubin kokoontumisajokin. Mutta kun vesp on korjaamolla. Eikä kuuluu klubiin.)

SIIVOUS etenee rivakasti. Tällä kertaa kesäväki on kotimaista lajia. Opettajatkin ovat käyneet jälkisiivoamassa luokkiaan. Eilen perjantaina niin tekivät mm. JJ , Ripa ja Liisa. Viimeinen poislähtevä opettaja kävi luovuttamassa avaimet. Pihalla pyörii kesäkerho.

MITÄ tässä voisi kirjata ekan viikon aikaansaannoksiksi?
(1) Kaikilla luokilla on nyt luokanopettajat. Tein eilen viimeiset päätökset. Viime kesään verrattuna olen aikataulussa edellä. Tuolloin oli vielä kaksi paikkaa auki tässä vaiheessa.
(2) Hölmöläisprojektin kaikki laskut ovat tulleet. Ensi viikolla hahmottelemme raporttia, minä ja Pikku-Auroran väki.
(3) Hölmöläispaidat on laskettu, ja lasku tulee ensi viikolla.
(4) Työpöydän pinta tuli jo näkyviin. Ts. siivous on alkanut. Esiin on tullut kivoja opetusmateriaaleja. Mutta työtä riittää.
(5) Laihdutuksesta huolimatta olin hiljaa rehtori-infossa.
(6) Kesäristeilylle on ilmoittautunut upea määrä 31 ihmistä. En ole vielä saanut opetustoimenjohtajalta ennakkolupaa, jotta matkat voisi tilata. Laitoin esityksen menemään uudelleen.
(7) TIP-hankkeen raportti on ensi viikolla lautakunnassa. Henkilökunnan rekrytointi on hyvässä vaiheessa. Haavissa on yhdeksän 13:sta. Ensi viikolla jatkamme apulaisrexin kanssa.
(8) Samassa jamassa on myös avustajien hankinta. Nyt meillä on tarjota halukkaille kokopäivätyötä.
(9) Ja aivojen kannalta on ollut tärkeää askarella kasvatuksen käsitteiden kanssa.
(10) Toinen kolumnini ilmestyi Essessä. Sarja on siis alkanut (1) arvokasvatus-oppiaine (2) kesälomat... (3) ?
(11) Pieniä henkilöstökuprujakin on tasoiteltu.
(12) Mentoria on valmennettu.
(13) Evalenssi-lehdelle on annettu haastattelu (ja korjaukset on tehtävä tiistaiksi)
(14) Poislähtevä esimies on kiitelty. Ja uudelle lähetetty onnittelukirje.

JA VIISIKKO on alkanut elää! Kävimme eilen JJ:n kanssa kahteen pekkaan taas tekstiä läpi näytellen kaikki roolit. Olemme hyvässä aikataulussa: kolmasosa Aarresaaren sivuista on dramaturgisesti hanskassa. Lasten keskinäinen dialogi on upeaa, ja se antaa lapsinäyttelijöillemme ihan uusia haasteita. Ehdimme varmaan teatterileikkiä koko jutun läpi ennen lomia. Näin meillä olisi tarina hallussa jäämään mieleen muhimaan. Tarkoitushan on käyttää Viisikkoa myös toivottavasti käynnistyvän opettajateatterin harjoitusmateriaalina heti syyskuussa.

PS. Seuraava juttu tulee pian koulun www-sivuille. Olkoon täällä siihen saakka. Meitä on ensi syksynä 23 opettajaa, ja heistä 8 miestä. Olisikohan 35 % Espoon ennätys?

Ei kommentteja: